Asayiş olaylarının azalması vatandaşın ihbarına bağlı

Elazığ'da artan asayiş olaylarının vatandaşları tedirgin etmesinin yanı sıra emniyet güçleri vatandaşların şahit oldukları olay hakkında anında ihbarda bulunmadıklarına dikkat çekti.

Asayiş olaylarının azalması vatandaşın ihbarına bağlı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde Elazığ'da asayiş olaylarında büyük bir artış gözlemlendi. Vatandaşlar tarafından hırsızlık, silahlı veya bıçaklı kavga, uyuşturucu ticareti gibi olayların il genelinde artması emniyet görevlilerinin zafiyet olarak yorumlanırken, emniyet güçleri ise vatandaşların şahit oldukları olay hakkında anında ihbarda bulunmadıklarına dikkat çekti.

Yapılacak asıllı ihbarların, asayiş olaylarının önlenmesinde çok önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,  vatandaşların gördükleri ve şahit oldukları vakaları anında 112’ye ihbar etmeleri gerektiğini dile getiriyor.

Herhangi bir kaza, kavda, taşkınlık,  tartışma ya da hırsızlık gibi olayların, ilk olarak ulusal kapsamda tek acil çağrı numarası olan 112'yi arayarak olaya müdahale etmeden önce ilgili kurumları bilgilendirilmenin önemi vurgulandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ BİLGİLENDİRİLMELİ

Hırsızlık olaylarında yetersiz bilgiden kaynaklı yersiz suçlamaların yapılmaması gerektiği, eğer bir hırsızlık olayına şahit olunursa video çekmek yerine öncelikle İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ulaşılmasının önemine değinildi. Harici bu durumların basında yalan haberlerin yayılmasının yaygınlaşmasına sebep olacağı belirtildi.

TEK ACİL ÇAĞRI NUMARASI: 112 

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan projede acil durumlarda tek numaradan istenilen kuruma ulaşılması vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Türkiye’de birden fazla olan acil çağrı numaralarının (155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 177 Orman Yangın İhbar, 122 AFAD)  tek numara '112' altında toplanması vatandaşları en kısa zamanda acil hizmete ulaştırıyor