Bakan Akardan'dan Yunanistan çıkışı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara'da bir otelde düzenlenen Malezya Milli Günü Resepsiyonu'nun ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Akardan'dan Yunanistan çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"LAVRİON'DA FETÖ'YÜ, PKK/YPG'Yİ, DEAŞ'I, DHKP-C'Yİ SAKLIYORLAR"

Bir gazetecinin Yunanistan'daki Lavrion kampının bir terör kampına dönüştüğüne yönelik ifadeleri hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Akar, "Lavrion'da FETÖ'yü, PKK/YPG'yi, DEAŞ'ı, DHKP-C'yi saklıyorlar, onlara ev sahipliği yapıyorlar. Oradan çeşitli ülkelere gitmelerini sağlıyorlar. Tüm bunlar görülürken büyük bir gaflet, riyakarlık, ikiyüzlülükle böyle bir şey olmadığını iddia ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'ın Batı Trakya'daki Türklere yönelik tutumuna da tepki gösteren Bakan Akar, şunları kaydetti:
"Oradaki kardeşlerimizin varlığını kabul etmiyorlar. 'Bunlar Müslüman' diyorlar. Peki bunlar Çinli mi, Japon mu? Bunların ismi Türk, adresleri Türk, mezarlıkları Türk, tarihleri, tapuları Türk. Batı Trakya'daki kardeşlerimizin hakkını, hukukunu gasbediyorlar, bunu da görmezlikten geliyorlar. Onların okullarına, müftü seçimine dahi her şeye müdahale etmeye çalışıyorlar. Bir tarafta Lozan Anlaşması, diğer taraftan Paris Anlaşması var. Bunlar temel metinler. Bu metinlerin ortaya koyduğu düzenlemeleri dahi inkar ediyorlar, reddediyorlar."

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9