Bakan Akardan'dan Yunanistan çıkışı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara'da bir otelde düzenlenen Malezya Milli Günü Resepsiyonu'nun ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Akardan'dan Yunanistan çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"DÜNYADAKİ EN GARİP ŞEY"

Yunanistan'ın adaları uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığına dikkati çeken Akar, "Karasularınız ne ise hava sahanız da odur. 'Hayır bizim karasularımız 6 mil, hava sahamız 10 mil' diyorlar. Dünyadaki en garip şey. Bunun anlaşılması mümkün değil. Bunu aklı başında kimse kabul etmiyor. Sorunlar bir bir bekliyor. Biz de madem bu sorunlar var, gelin konuşalım, görüşelim diyoruz" ifadelerini kullandı.

Sorunların çözümüne yönelik bir tarafta istişari görüşmelerin, diğer tarafta güven artırıcı önlemler çerçevesindeki görüşmelerin bunlarla birlikte ayrıştırma usulleri görüşmelerinin olduğunu hatırlatan Akar, "Bunların hepsi durdu. Biz diyoruz ki 'Ne zaman istiyorsanız buyurun gelin veya biz gelelim'. Biz 'diyalog' diyoruz onlar ise bunları bir tarafa bırakarak 'Türkiye yayılmacı, saldırgan' diyorlar. Gemiye ateş eden kendileri, diyaloğa gelmeyen kendileri" diye konuştu.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9