Genç çiftçilere hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Genç çiftçilerimize yönelik Uzman Eller Projesi ile verdiğimiz hibe desteğimizi 100 bin liradan 250 bin liraya çıkaracağız' dedi.

Genç çiftçilere hibe desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"YERLİ VE MİLLİ GÖKBEY HELİKOPTERLERİMİZİ VE 16 UÇAĞI DAHA ENVANTERİMİZE DAHİL EDECEĞİZ"

Orman yangınlarıyla mücadelede yerli ve milli imkanlarla hava filosunun güçlendirildiğini vurgulayan Kirişci, 20 uçak, 55 helikopter ve 8 İHA ile orman yangınlarıyla mücadelede Cumhuriyet tarihinin en büyük hava filosunu oluşturduklarını dile getirerek, “Bir yıl içinde, 4 adet amfibik özellikteki tanker uçak ile yüksek çözünürlükte görüntü sağlayan, sayısal harita üreten görev sistemleri ile teçhiz edilmiş 1 adet havadan yönetim uçağımız da filomuza dahil olacaktır. Yine mülkiyeti bize ait yerli ve milli Gökbey helikopterlerimizi ve 16 uçağı daha envanterimize dahil ederek, filomuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ormanların korunmasında İHA teknolojisi kullanan ve İHA baz istasyonu kuran ilk Avrupa ülkesi olduk. Bu sayede, anlık olarak 3,5 milyon hektarlık alanı tarayabiliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Kirişci, DSİ'nin faaliyetleri çerçevesinde 62 baraj, 19 gölet ve bent ile 10 hidroelektrik santral inşa ettiklerini, 16 içme suyu, 72 sulama, 146 taşkın koruma, 50 yer altı depolama ve suni besleme tesisi yaptıklarını söyleyerek, tamamlanan su yatırımları sayesinde 105 bin 293 hektar tarım arazisini sulamaya açtıklarını ifade etti.

Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve paydaşlarla birlikte Su Verimliliği Seferberliği başlattıklarını hatırlatan Kirişci, bu çerçevede ülke çapında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde ‘Suda Sıfır İsraf' temasıyla yapılacak etkinliklerle suya dikkat çekileceğini belirtti. Kirişci, artan nüfusu doyurmak ve tarımda söz sahibi olmak için üretim planlanması yapılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, “2023'te Gazi Meclisimizin gündemine gelmesini beklediğimiz planlı üretim modeli üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Yol haritasını belirlediğimiz bu model ile çiftçilerimizi destekleyerek arz güvenliğini sağlamayı ve bulunurluğu tesis etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10