Genç çiftçilere hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Genç çiftçilerimize yönelik Uzman Eller Projesi ile verdiğimiz hibe desteğimizi 100 bin liradan 250 bin liraya çıkaracağız' dedi.

Genç çiftçilere hibe desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"KENT TARIMI İLE İLGİLİ KISA VE UZUN VADELİ FAALİYETLERİMİZİ, PROJELERİ, DESTEKLERİMİZİ İÇEREN EYLEM PLANIMIZI YAKIN ZAMANDA PAYLAŞACAĞIZ"

Yerinde üretim-yerinde tüketim anlayışıyla tüketicilerin taze, ucuz ve en az fireyle sebze ve meyveye ulaşımını sağlamak amacıyla, kent tarımı uygulamalarını hayata geçirdiklerini dile getiren Kirişci, “Bu çerçevede, jeotermal kaynaklarımızın yanı sıra, rüzgar, güneş ve biyokütle gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının da kullanılacağı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini hızla yaygınlaştırıyoruz. Kent tarımı ile ilgili çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Burada ilk etapta 3 yıllık bir eylem planı hazırlıyoruz. Kent tarımı ile ilgili kısa ve uzun vadeli faaliyetlerimizi, projeleri, desteklerimizi içeren eylem planımızı yakın zamanda paylaşacağız” dedi.

Bakan Kirişci, mevcut tarım sigortacılığının üreticilerin gelir koruma garantisi sağlanması da dahil genişletileceğinin altını çizerek, “Gelir Koruma Sigortası, gelecek üretim sezonundan itibaren ülke genelinde yaygınlaştırılacaktır. Genç ve kadın çiftçilerimizi prim indirimi uygulayarak TARSİM'den daha çok faydalandıracağız. Üreticilerimizin güçlendirilmesi, tedarik zincirinin kısaltılması, maliyetlerin azaltılması, ölçek ekonomilerinden faydalanılması ve fiyatların istikrara kavuşturulması amacıyla üretici birliklerinin kurumsal kapasitelerini geliştireceğiz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10