Başkan Türkoğlu'ndan zam açıklaması

Elazığ Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanı Türkoğlu, esnafın zor günler geçirdiğini belirterek Bağ-Kur ve SGK primlerine gelen zamlara dikkat çekti.

Başkan Türkoğlu'ndan zam açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada ''Bilindiği üzere bundan yaklaşık 10 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız asgari ücrete zam yaptı. Tabii ki bundan büyük bir keyif aldık. Asgari ücretle çalışan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum ama anlamadığım bir tek konu var. Bu asgari ücrete zam geldikten sonra neden küçük esnafın üzerine daha çok gidiliyor? Yani küçük esnaf gerçekten bütün süreçlerden geçiyor. Bir yıl içerisinde yüzde 100 BAĞ-KUR’a zam, yüzde 200- 250 elektriğe zam, doğalgaza zam, kira ve her şeye zam geldi. Maalesef küçük esnaf olarak çok tepkili ve sitemliyiz. Rabbim küçük esnafın yar ve yardımcısı olsun çünkü berberler günübirlik geçinen meslektaşlarımızdır. Günübirlik geçinen esnaflar gerçekten büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntıda biz devlet büyüklerimizden ve ilimizi yöneten büyüklerimizden talebimiz, ne olursa olsun gerçekten Bağ-Kur, elektrik ve doğalgazın indirimini istiyoruz. Çünkü esnafın ayakta durabilmesi için bu tür destekleri alması gerekiyor. Bu tür destekleri almadığı müddetçe gitgide esnaf artık kepenk indirmek durumunda. Çünkü maalesef kötü bir süreç geçiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Başkan Nizamettin Türkoğlu konuk olduğu Son Dakika 23'ün Youtube hesabında yayımlanan 'Hasan Bak ile Şehir Masası' programında da gelecek olan zamların esnafın kepenk indirmesine neden olacağını ''Esnaf Türkiye'nin bel omurgasıdır. Esnaf durursa. her şey durur.'' diyerek belirtmişti.