'Boşa harcanacak zamanımız yok'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik 'Karşıma çıksın' çağrısına yanıt veren AKP'li Çelik, 'Cumhurbaşkanımızın boş vakti yok' yanıtını verdi.

'Boşa harcanacak zamanımız yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan karşıma çıksın" çağrısına yanıt veren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir şey için harcayacak boş vakti yok" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sona erdi.

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK ÇAĞRISI

Toplantının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP Sözcüsü Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı televizyonda canlı yayına davet etmesiyle ilgili, "Böyle bir şey için harcayacak boş vakti yok" değerlendirmesinde bulundu. Çelik, şöyle devam etti: Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin. Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın. Televizyon programına çıksın diyor. Ne dediği belli olmayan biriyle ne tartışacaksın?"

DESTİCİ'NİN HAZİNE YARDIMI AÇIKLMALARI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 'Partilere hazine yardımının kesilmesi' önerisine ilişkin konuşan Çelik, "Hazine yardımı meselesi dünyanın her konuda siyasi partilerin güçlenmesi ve korunması için üretilmiştir. Bunlarla ilgili köktenci yaklaşımlar her zaman doğru sonuçlar doğurmayabilir" yorumunu yaptı.
Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İçeride sürekli milletin iradesini aşağı çeken bütün olayların çerçevesi ulusal düzeyde olan vesayetti. Egemenlik kayıtsız şartsız ilkesine tenzilat yapmaya kalkanlar oldu, netice itibariyle millet sandığa verdiği oyla bu tehditleri bertaraf etti. Terörün etrafta oluşturmaya çalıştığı şey fiziki terörden ibaret değildir. Bu fiziki terörün ardında ülkemizi hedef alan projelerdir. Ülkemizi ve bölgemizi siyasi mengeneye sıkıştırmaya çalışan bu terör olgusu gündemimize bölgesel vesayet olarak geldi. Bu mücadele verilmeseydi şimdi sınırımız etrafında terör devletçikleri olacaktı. Hem bölge barışını bozmak, hem de Türkiye'nin burnu dibinde kaos yapıları olacaktı. Bir de bütün insanlığın başında olan küresel vesayet var. Buna karşı da daha adil bir dünya küresel bir eşitlik çağrısı anlamında dünya 5'ten büyüktür anlayışıyla karşı çıkıyoruz. Dikkat edildiği gibi TC bütün uluslararası ve bölgesel olayların merkezinde kilit ülke olarak yer almaktadır.

TOGG için sevinemeyenler var. Çirkin bir şekilde eleştiriyorlar. Milletin iyiliğinden mutlu olmayan travmatik tipler var.

Bir ordunun karşı karşıya kalabileceği en ağır suçlamadır. Çünkü insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. TSK gibi siviller ve tarihi eserler konusunda hassasiyeti çok yüksek olan bir orduya karşı bunu yaptığınız zaman bu provokasyondur. Terörü meşrulaştırmak için devreye sokulduğunu görüyorsunuz. Terör örgütünün kara propaganda ağı net şekilde görülüyor. Pek çok doktor arkadaşımız hekimlerin oluşturduğu birlikler yapılan açıklamaları reddetti. Bu alanda tekelci hegemonyaların kırılması bakımından yapıların değişmesi bakımından gündeme getireceğiz."