Bu yıl tatil yok!

Son Dakika 23'ün sosyal medya hesabında yapılan ankette 'Bu yıl tatile çıkacak mısınız?' sorusuna Elazığlılar 'Hayır' cevabını verdiler.

Bu yıl tatil yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayat pahalılığının gün geçtikçe artmasıyla birlikte Elazığlılar, Son Dakika 23'ün İnstagram hesabında yapılan ankette 'Bu yıl tatile çıkacak mısınız?' sorusuna çoğunlukla 'Hayır' cevabını verdiler.

570 kişinin katıldığı ankette 83 kişi 'Evet' diyerek tatile çıkacağını, 53 kişi 'Kararsızım' diyerek henüz bir planı olmadığını, 434 kişi ise 'Hayır' diyerek tatile çıkmayacağını belirtti.

BİR AİLENİN TATİL MASRAFI 22 BİN LİRA!

Bloomberght’ten Cemre Nur Karaca’nın ''Dört kişilik bir aile için en ucuz tatil 22 bin lira'' haberine göre yerli turistin ailecek tatil yapması gün geçtikçe zorlaşıyor. Bu kapsamda yapılan araştırmalara göre dört kişilik bir ailenin en uygun koşullarda gerçekleştirebileceği ve konaklama, yemek, ulaşım masrafları ile birlikte bir haftalık tatili 22 bin lira civarında seyrediyor.

DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!

Vatandaşların enflasyondaki artışla birlikte uygun fiyatlı tatil sunma vaadiyle gelen internet sitelerine karşı Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili uyarıda bulunmuştu. Bakanlık tarafından bilinen turizm tesislerinin logo ve isimlerinin kullanılarak tüketicilerin mağdur edilebileceğini ve bu durum hakkında dikkatli olunması gerektiğini belirmişti.

Ticaret Bakanlığı tarafından rezervasyon öncesi hususlara dikkat edilmesi için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

''Satın alma kararı öncesinde tercih edilen seyahat acentası veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır. Bu kapsamda tüketiciler, seyahat acentalarının ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığını, turizm tesislerinin kaç yıldız sahibi olduğunu 'www.kulturturizm.gov.tr' ve 'www.tursab.org.tr' adreslerinden sorgulayabilirler. Özellikle mesafeli yolla imzalanan sözleşmelerde, seyahat acentasının veya turizm tesisinin internet sitelerinde adres, unvan ve iletişim bilgilerine yer verildiğinin ve ayrıca internet sitelerinin ETBİS’e (elektronik ticaret bilgi sistemi) kayıtlı olduğunun kontrol edilmesi, sosyal medya üzerinden yapılan satış yerine seyahat acentalarının kendi internet sitesinin tercih edilmesi, ödemeler gibi hususlara dikkat edilmesi gerekmekte.''