CHP Milletvekilleri Elazığ'da

Türkiye'de 10 ilde yakıma neden olan 7,7 ve 7,6'lık depremlerden sonra Malatya'ya gitmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Elazığ'a geldi.

CHP Milletvekilleri Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Candan Yüceer ve Nurhayat Kayışoğlu, CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol ile beraber Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne gelen depremzedeler ile bir araya geldi. Erol, Şehir Hastanesinde başarılı bir organizasyon olduğunu söyledi.

Mecliste OHAL oylamasında yaptığı konuşmaya da değinen Erol: “Şöyle bir olumsuz algı yaratmaya çalışmışlar; OHAL yasası görüşülürken Gürsel Erol hayır oyu kullandı diye zaten OHAL kapsamında Elazığ yoktu. Ayrıca bizim bir önergemiz olmuştu ona olumlu oy kullandık ve ben zaten Elazığ’ın OHAL kapsamına alınmasıyla ilgili bir konuşma yaptım. Elazığ’ın beklentisi farklıydı geçmiş depreme yönelik mağduriyetlerin giderilmesine yönelik ama olmadı tabi olmayınca Afet bölgesi ilan edilmesi kanunla olacak şey değil Cumhurbaşkanının iradesinde olan bir şey bizlerde çağrıda bulunduk, Elazığ Afet bölgesine dahil edilmeli diye.” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu Deprem bölgelerinde en büyük ihtiyacın çadır ve bakliyat olduğunu söyledi.