Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seyirci kalmayın' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seyirci kalmayın' çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"SALGIN DÖNEMİNDE 161 ÜLKEYE VE 12 ULUSLARARASI KURULUŞA TIBBİ YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİK"

İSEDAK'ın bu yılki Bakanlar Oturumunun temasını Kovid-19 Salgını Işığında Etkili Sosyal Yardım Sağlanması ve Sosyoekonomik Güçlendirme" olarak belirlediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, zorlu salgın döneminde sosyal yardımlaşmanın ne kadar kritik bir yere sahip olduğunu beraberce tecrübe ettiklerini söyledi.

Zenginin refah ve konforunu, fakirin haklarının önüne koyan mevcut sistemin insanların derdine derman üretemediği bu süreçte daha iyi anlaşıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle günler yaşadık ki asgari sağlık hizmetlerine ulaşamayan yüz binlerce insan çaresizlik içinde hayatını kaybetti. Huzurevlerinden, yaşlı bakım yurtlarından, hastane kapılarından yansıyan yürek burkan manzaraları asla unutmadık. Aşı ve ilaç şirketleri doğrudan insanlığın geleceğini ilgilendiren böyle bir meselede dahi fahiş kar elde etme hesabını bırakmadı. İnsanlığın dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşananlar, mevcut küresel sistemin çirkin yüzünü deşifre eden birer örnek olmuştur. Türkiye insani değerlerin sınandığı bu zor günlerde elindeki imkanları tüm ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. Salgın döneminde Türkiye'den talepte bulunan toplam 161 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım malzemesi gönderdik" diye konuştu.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7