'Depremin 3. Yılında sorunlar hala devam ediyor'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin üçüncü yıldönümü doyasıyla bir mesaj yayımladı.

'Depremin 3. Yılında sorunlar hala devam ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın üç yıl önce 6.8 şiddetindeki  depremle sarsıldığını ve 37 hemşerimizin hayatını kaybettiğini hatırlatan Başkan Ateş, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“3 yıl önce yaşadığımız depremin acılarını önemli oranda sarılmakla birlikte depremden kaynaklı sorunların hala devam ederek vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olduğunu da görmekteyiz. Deprem sonrası yıkılan ağır hasarlı binaların şehir merkezi başta olmak üzere birçok mahallemizi harabe görünümüne sokması,  ağır hasarlı olduğu halde hala yıkılamayan binaların var olması,  TOKİ eliyle yapılan ev ve işyerlerinin vatandaşa teslimi ve ödemeleri konusunda hala bir netlik bulunmaması, rezerv alanlarında inşa edilen TOKİ konutlarının başta avm ve fırın olmak üzere sosyal imkânların yetersizliği ise büyük sıkıntılar yaşatmaktadır. Tüm bu yaşanan bu problemleri çözme makamında bulunan siyasetçi ve bürokratların ilgisizliği halkımızın tedirginliğini artırmaktadır. Yaşanan sorunların son bulması adına başta şehrimizi yöneten siyasi otorite olmak üzere tüm yetkilileri çözüme yoğunlaşmaya ve bir an evvel mağduriyetleri gidermeye davet ediyorum. Bu vesile ile depremin yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet,  tüm hemşerilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.