'Dünya bizim İHA'larımızı manşetlerine taşıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Ödülleri törenine katıldı.

'Dünya bizim İHA'larımızı manşetlerine taşıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"FETRET DÖNEMİ BİTİYOR, ALLAH'IN İZNİ İLE BU COĞRAFYA TEKRAR BİLİMİN VE TEKNOLOJİNİN ÖNDE GELEN MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAKTIR"

Nerede durulduğunu ve nereye gidileceğini tespit etmek için nereden gelindiğinin bilinmesinin şart olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bir dönem dünya çapındaki bilim insanları hep bizim gönül coğrafyamızdan çıkıyordu. El-Cezeri, Ali Kuşçu, Hezarfen Ahmet Çelebi gibi bilim insanlarımız buluşlarıyla tarihin yönünü değiştirdiler. Aynı şekilde İbn-i Sina'dan Hayyam'a, Razi'den Cabir'e kadar etkileri hala devam eden bilim insanlarımız vardı. Ancak daha sonra bilim ve teknoloji çalışmalarında önemli bir durgunluk dönemi yaşadık. İnşallah artık bu fetret dönemini bitiriyor, bilim ve teknolojide yeniden şahlanışa geçiyoruz. Allah'ın izni ile bu coğrafya tekrar bilimin ve teknolojinin önde gelen merkezlerinden biri olacaktır. Biz buna canı gönülden inanıyoruz. Çünkü TEKNOFEST kuşağına güveniyoruz. Bilim insanlarımız ve gençlerimiz azimleri ile özgüvenleri ile başarıları ile bize bu ümidi ziyadesiyle veriyor. Gençler, inanıyorum ki birçok şeyi başararak yarınlara hazırlanıyor. Dene-yap teknoloji atölyelerinde daha 8 yaşlarında, 9 yaşlarında yapay zeka, nesnelerin interneti, robotik projeleri geliştiren evlatlarımızı gördükçe bu inancımız güçleniyor. Yeni nesil yazılım okullarında kendilerini yetiştiren binlerce gencimiz sessiz sedasız yazılım dünyasındaki yerlerini alıyor. Teknoparklarda iki kişi bir araya gelerek milyar dolarlık değerlemeye ulaşan parlak beyinlerle gurur duyuyoruz. Evlatlarımız daha ortaokul, lise sıralarındayken TEKNOFEST yarışmalarında dikey roket, İHA, kutup araştırmaları, biyoteknoloji gibi projelerde çalışıyor. Ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'u niye geçmişte değil de bugün üretebildik sorusunun cevabı işte burada gizlidir" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9