'Dünya bizim İHA'larımızı manşetlerine taşıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Ödülleri törenine katıldı.

'Dünya bizim İHA'larımızı manşetlerine taşıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"BUNLAR TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İLK FOTOĞRAFLARI"

Dünyanın Türkiye'nin İHA'daki başarısını manşete taşıdığını ve şaşkınlıkla takip ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Adına şarkılar yazılan (Baykar-Bayraktar) TB2 ile başladığımız yolculukta önce Akıncı'ya, sonra insansız muharip savaş uçağımız Kızılelma'ya geldik. Şu anda oranın üretiminde 3 bin gencimiz çalışıyor. Bunların yaş ortalaması 25 ile 35 arasında. Demek ki bu millet Türk oğlu Türk, yapar mı yapar. Şu anda bunu yapıyor. Diğer bir kulvarda ANKA ile Aksungur ile Milli Muharip Uçağımız ile yol alıyoruz. Daha havada Atak'ı, Hisar'ı, Tayfun'u; denizde Anadolu'yu, Piri Reis'i ya da diğer projeleri saymıyorum bile. Bu projeler sadece ülkemizin kendi savunmasında elimiz ayağımız olmakla kalmıyor, aynı zamanda savunma sanayiimizi küresel düzeyde söz sahibi haline getiren bir vizyonu ortaya koyuyor. Savunma sanayiindeki bu topyekun dönüşümün anlamı, dünyanın güvenlik dengelerindeki sarsıntının artacağı önümüzdeki dönemde daha iyi kavranacaktır. Ayrıca, savunma sanayiinin diğer alanlardaki teknolojik gelişmelerin itici gücü olduğunu da asla unutmuyoruz. Yani bu alandaki birikime sadece savunma gözü ile bakmıyor, meseleyi çok daha geniş bir perspektifte değerlendiriyor, ona göre destek veriyoruz. Bu tabloya bakıp da umutlanmamak mümkün mü? TOGG banttan indiğinde hep beraber gururlandık değil mi? Orada da şu anda bin 400 gencimiz çalışıyor. Kızılelma ilk uçuşunu yaptığında hep beraber duygulandık değil mi? Tabii bunlar daha başlangıç. Bunlar Türkiye Yüzyılı'nın ilk fotoğrafları. Ama bize bu kadarı yetmez. İstiyoruz ki bilim insanlarımızla, araştırmacılarımızla, mühendislerimizle bu fotoğrafı her gün daha da zenginleştirelim, geliştirelim. Biz, ülkemizi bilimle, teknolojiyle, sanayiyle kalkındıralım istiyoruz. Bunun için de 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Hiç şüphesiz tarihimizin kritik bir dönemindeki bu kutlu yolculukta TÜBA'ya ve TÜBİTAK'a da büyük sorumluluk düşüyor. Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza hem destek olacak hem moral verecek, çalışmalarınızda daima yanınızda yer almayı sürdüreceğim.”

Tören, Erdoğan'ın konuşmasının ardından TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri'nin sahiplerini bulması ile sona erdi.

Haberin Başına Dön
1
2
3
4
5
6
7
8
9