Elazığ'da asayiş olayları

Elazığ'da yağma, silahlı tehdit ve hırsızlık suçlarından hakkında kesinleşmiş 30 yıl 5 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

Elazığ'da asayiş olayları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan-Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından, kesinleşmiş hapis cezası olan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma gerçekleştirildi.

Çalışmalarda, S.A. (26) isimli şahsın yağma, silahla tehdit ve hırsızlık suçlarından 30 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ELAZIĞ’DA DAR BÖLGE UYGULAMASI

İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, genel güvenlik ve genel asayişin sağlanması, suça konu unsurların tespiti ve şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik, Rızaiye ve İcadiye mahallelerinde farklı noktalarda ring halinde ve sabit olarak 59 ekip ve 138 personel ile yapılan asayiş dar bölge uygulaması gerçekleştirildi.

Uygulama çerçevesinde, 836 şahıs sorgulanırken 240 araç kontrol edildi. 37 umuma açık iş yeri denetlenirken, 12 metruk bina ile 9 park bahçe kontrol edildi. Yapılan denetimlerde, 6 aranan şahıs yakalandı.

Uyuşturucu ticareti şüphelisi ve ülkeye kaçak yollarla girdiği tespit edilen toplam 3 şahıs ilgili birimlere teslim edildi. Uygulamalarda, 2 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 13 adet fişek ele geçirildi.

UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde kente uyuşturucu madde sokulacağı ihbarı alındı. Çevre illerden kente girmeye çalışan şüpheliler K.A. (23) ve F.T. (23) tespit edildi. Tespit edilen şüphelilerin durdurulan araçlarında narkotik köpeği tarafından yapılan aramada, oto teyp arkasına saklanmış 114,38 gram metamfetamin maddesi ve 4,38 gram esrar maddesi ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan şüpheliler, ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan adliyeye sevk edildi.

HIRSIZLIK YAPAN 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Yankesicilik Büro Amirliği tarafından, kent genelinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde, 7 Kasım'da Ataşehir Mahallesi Şeyh Edebalı Sokak’ta hırsızlık yapan Z.M. (32) ve 8 Kasım'da Mustafapaşa Mahallesi Mektup Sokak’ta hırsızlık yapan E.A.(29) tespit edildi. Tespit edilen şüpheliler, ekipler tarafından yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.