Elazığ'da güzel şeyler de oluyor

Halk TV'de izleyicilere aktarılan Elazığ'ın zenginlikleri, şehrin tanıtımına büyük katkı sağladı.

Elazığ'da güzel şeyler de oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber... Geçtiğimiz günlerde yayımlanan "Elazığ için işte tam da bu lazım" başlıklı haberimizde, Ünlü Türkücü Ceylan'ın Elazığ'da konser öncesi sosyal medyada paylaştığı Elazığ, Harput ve Pertek görüntüleri büyük ilgi görmüştü.

Haberimizde, Elazığ'ın turizm potansiyelini artırmak amacıyla, Elazığlı sanatçılarımızı ve ülke genelinde her kesime hitap eden, gastronomiden kültürel içerik üreten önemli isimleri şehre davet ederek kısa videolardan oluşan içerikler üretmenin önemine vurgu yapılmıştı.

Bu haberimizin ardından, Elazığ’ın tanıtımı adına güzel bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta sonu Halk TV’de yayımlanan “Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar” programında Elazığ geniş bir platformda tanıtıldı. Programa Onur Akın, İlke Yıldız ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol gibi isimler katıldı.

Programda, Elazığ’ın tanıtımına, turizmine, gastronomisine ve Harput müziğine büyük katkı sağlandı. Ayrıca, Osman Bulut ile Harput Musikisi de tanıtıldı. Program, yaklaşık 3 saat süresince Elazığ'ın tüm zenginliklerini izleyicilere aktardı.

Ancak, yapılan programda bir özeleştiri yapalım. Elazığ’ın tanıtımı, turizmi, gastronomisi ve Harput müziği gibi önemli konularda tüm kurumların birlikte hareket etmesi ve Elazığ’ı siyaset üstü bir konuma koyarak tanıtımların bu denli yapılması gerekmektedir.

Örneğin, bu tür programlar sembolik mekanlar arasında yer alan Harput Musiki Müzesi'nde gerçekleştirilebilir. Son dönemlerde Elazığ’ın gastronomisinin önemine dikkat çektiğimizde, yapılan programda Elazığ'ın zengin mutfağının daha geniş tanıtılması ve konuklara ikram edilmesi izleyicilere lezzetlerden bahsetmeleri açısından önemli olurdu.

Sonuç olarak, yapılan program Elazığ’ın tanıtımına büyük katkı sağladı. Elazığ’ın tanıtımı için bu tip programların ulusal düzeyde daha fazla yer bulması, şehrin daha da öne çıkmasını sağlayacaktır.