Elazığ'da kira fiyatlarında TOKİ etkisi

Elazığ'da Emlak Uzmanı İhsan Babürhan, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi sonrası artan kira fiyatlarının, TOKİ konutlarının teslimiyle hızla düştüğünü belirtti.

Elazığ'da kira fiyatlarında TOKİ etkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremler, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce insan hayatını kaybederken, on binlerce kişi yaralandı. Deprem sonrası özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’dan Elazığ’a göç eden depremzedeler nedeniyle kentte kiralık daire kalmadı.

Depremzedelerin güvenilirliği nedeniyle devlet tarafından yapılan TOKİ konutlarını tercih etmeleri, kiralık evlerin sayısını azaltarak fahiş kira fiyatlarına neden olmuştu. Ancak, devlet eliyle hızla yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının teslim edilmesiyle kira fiyatları da düşmeye başladı.

Emlak Uzmanı İhsan Babürhan, depremin hemen ardından 10 bin liraya kiraya verilen evlerin yeniden 4-5 bin liraya düştüğünü belirtti. Babürhan, “6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından kira artış oranında sıkıntılar yaşandı. Ancak şu anda kira fiyatlarında bir gerileme yaşıyoruz. Eskiden kiralık ilanlar bulunamazken, şimdi yüzlerce ilan görüyoruz. Çevre illerden gelen vatandaşların memleketlerine dönmeleriyle kiralık ev sayılarının artacağını ve kira fiyatlarının düşmeye devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Babürhan, TOKİ konutlarının kira fiyatlarının düşmesinde büyük bir role sahip olduğunu vurguladı. “TOKİ konutları, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminden sonra kira fiyatlarını rahatlatmıştı. Şimdi de aynı etkiyi yaratıyorlar. Depremden etkilenen illerde yapılan TOKİ konutlarının da teslim edilmesiyle fiyatlar daha da düşecektir” diye ekledi.