Elazığ'da yıkımda ortaya çıkan skandal olay!

Elazığ'da bir binanın yıkımı sırasında komşu binada duvar eksikliği ve ince duvarlar tespit edildi.

Elazığ'da yıkımda ortaya çıkan skandal olay!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, Elazığ'ın Nailbey Mahallesi'nde, Şehit Polis Kamil Gökçe Sokak'ta meydana geldi.

Elazığ'da yıkımda ortaya çıkan skandal olay!

İl Özel İdaresi'nin koordinasyonunda, depremde hasar gören Hacı Hurşit Apartmanı'nın yıkım işlemi iki gün önce başladı.

Ancak yıkım sırasında bitişiğindeki Can Apartmanı'nın duvarının olmadığı ve bu iki binanın yıllardır ortak duvarı kullandığı belirlendi.

Yıkılan duvarın Hacı Hurşit Apartmanı'na ait olduğu ve müteahhidin maliyeti düşürmek için Can Apartmanı'nın cephesine duvar yapmadığı anlaşıldı.

Yıkım sonrası, zarar gören apartmandaki evlerin dışından ve içinden çekilen görüntülerde, ince örülen duvarların bazılarında çimento torbası kullanıldığı görüldü.

Elazığ'da yıkımda ortaya çıkan skandal olay!

İl Özel İdaresi, zamanında örülmemiş duvar nedeniyle evleri zarar gören apartman sakinlerinin mağduriyetini üstlenerek tüm masraflarını karşıladı.

Can Apartmanı'nın en üst katında oturan Erkan Demir (22), duvarın olmadığını fark etmeleri üzerine yaşadıkları dehşeti dile getirdi.

Demir, "Burası 5 katlı bir bina. Annem, babam, kardeşim ve ben ile birlikte 4 nüfuslu bir aileyiz. Ben ve kardeşim uyurken yıkım yapıldı. Haberimiz yoktu, deprem oldu zannettik ve yataktan fırladık. Allah razı olsun gelip yıkım yapıyorlar ama gelip bir yıkım olacağını bize bildirmeleri gerekiyordu. Ben ve kardeşimin yattığı odanın duvarı, annem ile babamın kaldıkları odanın duvarı ile banyonun duvarı yıkıldı. Bu belki de 40 senelik bir bina. Duvara çimento kağıdı koymuş. Yıkılan bina ile bizim binanın müteahhidi aynı ve binaları yaptığı zaman tek duvar yapmış. Normal sıva ile yapmışlar" şeklinde konuştu.

Elazığ'da yıkımda ortaya çıkan skandal olay!

İl Özel İdaresi personeli ve yıkım kontrol şefi Suat Aluçlu ise, "İl Özel İdaresi olarak şehrimizdeki ağır hasarlı ve orta hasarlı yapıların, vatandaşların can güvenliği için yıkımını üstlenmiş bulunmaktayız. Görülen binanın yanındaki yıkımı biz yaptık. Yalnız bina yapılırken müteahhit duvar kullanmamış. Biz de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tekrar hem valilik hem de İl Özel İdaresi olarak tüm maliyeti üstlenerek buradayız. Hem yıkım aşamasında hem de sağlam apartmanlarda gördüğümüz üzere müteahhitler, yapıda malzeme tasarrufu yapmışlar. Bu durum hem bize hem de yıkım ekiplerine büyük sorunlar yaşatmaktadır. Duvarlar örülmeden yapılmış" dedi.