Elazığ Girişim Grubu başvuruları için yarın son gün!

Elazığ Girişim Grubunda yer almak isteyenler için son başvuru gününün 18 Mart 2022 olduğu hatırlatıldı.

Elazığ Girişim Grubu başvuruları için yarın son gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MTA tarafından tespit edilerek MAPEK tarafından 04 Nisan 2022 tarihinde işletilmesiyle ilgili ihaleye çıkacak olan Elazığ Maden ilçesindeki maden kaynaklarının işletilmesiyle ilgili olarak Elazığ Girişim Grubu kurulmuştu.

Bu süreçte Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde biraraya gelen Elazığ STK temsilcileri, Meslek Örgütleri, Birlikler, siyasi partiler, düşünüce kuruluşları, kültür ve sanat camiası, medya ve toplumun tüm kesimleri maden sahasının Elazığ Girişim Grubu tarafından işletilerek sahadan oluşacak tüm katma değerin yine bu şehirde kalması için birliktelik gösterdiler.

Elazığ Girişim Grubunda yer almak isteyenler için son günün 18 Mart 2022'nin olduğu hatırlatıldı. Elazığ TSO tarafından hazırlanan bilgilendirmede 12 maddede maden sahası hakkında kamuoyuna açıklama yapıldı.

12 SORU 12 CEVAPLA ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU

1-ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU NİYE KURULUYOR?
MTA tarafından tespiti yapılan ve ihale sürecinde olan Elazığ/Maden ilçesindeki maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilerek oluşacak tüm katma değerin ilin refah seviyesinin artırılmasına kanalize etmek için kuruluyor.

2-ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBUNDA MUHATAP KİM?
Elazığ Girişim Gurubu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ve sorumluluğunda kurulmaktadır. Kurulacak olan A.Ş. statüsündeki işletmenin yönetim kurulunu ortaklar belirleyecektir.

3-ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBUNDA KİMLER YER ALACAK/ALABİLİR?
Elazığ iş dünyasında yer alan iş insanları, Elazığlı vatandaşlarımız, Yurt içi ve Yurt dışındaki Elazığ sevdalıları yer alacaktır.

4-GİRİŞİM GURUBUNDA YER ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?
Girişim Gurubunda yer almak isteyenler için 1 pay bedeli 100 bin TL olarak belirlenmiştir. İstekliler 100 bin ve katları oranında istedikleri kadar pay alabilirler.

5-ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBUNUN YÖNETİMİ NASIL OLACAKTIR?
A.Ş. olarak hedeflenen şirket Şeffaf ve profesyonel bir yönetim anlayışı ile yönetilecek olup, ilk kuruluş aşamasından itibaren Bağımsız Denetçilerin denetimine tabi olacaktır. 

6-ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBUNUN ÖNCELİKLİ HEDEFİ NEDİR?
Elazığ/Maden bölgesindeki maden sahasının Elazığ iş insanları tarafından işletilerek bu alanda çıkarılacak madenin işlenerek oluşacak katma değerini yine Elazığ’da yatırımlara dönüştürmek ve böylelikle ilin işsizlik sorununu çözerek, şehrin refah seviyesini yükseltmektir.

7-ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBUNDA HİSSEMİN KAYBOLMASI VE ZARAR İHTİMALİ NEDİR?
Her hisse değer kazanarak büyüyecektir. Geçmişin kötü örnekleri geride kalmış ve içinde bulunduğumuz çağın iş yapma ve ortaklık kültürü değişmiştir. Sermaye artırımı yöntemiyle herhangi bir hisse kaybı söz konusu değildir. Bu nedenle konulacak sermayenin kaybolma riski bulunmamaktadır.

8-ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBUNUN BU YATIRIM FİKRİ RANTABL MIDIR?
MTA tarafından yapılan sondaj çalışmaları ve sahayı bilen maden mühendisleri ve uzmanların raporlarında bölgede ülkemiz ve dünyanın en zengin bakır, altın, kobalt, kurşun, çinko ve demir madenlerinin bulunduğu tespit edilmiştir. Dünyada hızla rezervi azalan buna karşın kullanım alanı çok hızla artan özellikle Bakır madeni bu sahayı çok değerli kılmakta ve yatırımı karlı kılmaktadır. Hedef bu sahadan sadece maden çıkarıp pazarlamak değil birçok alanda nihai ürünler de üretmektir. Zenginleştirme tesisleri ve üretim tesisleriyle birlikte ilk aşamada 5 bin istihdam öngörülmektedir.