Elazığ Valiliği duyurdu! Yarın tatbikat yapılacak

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Elazığ Valiliği koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan '2022 Bölgesel Düzey Masabaşı ve Saha Tatbikatı' yarın yapılacak.

Elazığ Valiliği duyurdu! Yarın tatbikat yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Elazığ, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Malatya, Tunceli illerinin AFAD, UMKE, 112, İtfaiye ekipleri ile STK’ler ve AFAD Gönüllülerinin katılacağı geniş kapsamlı tatbikatta; deprem, yangın, trafik kazası, suda ve doğada arama kurtarma ile KBRN olaylarına müdahale edilerek olası afet ve acil durumlara karşı müdahale kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir.

Senaryo gereği Sivrice İlçesi merkezinde saat 13:00’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle İl AFAD Merkezinde Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN’ın başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından müdahale ekipleri Sivrice ilçesine sevk edilecektir. Sivrice İlçesi AFAD Tatbikat Yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan tatbikatta birçok alanda afet ve acil durum senaryoları yer alacaktır.” İfadelerine yer verildi.