ETSO'dan Beyanname duyurusu!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Yıldız, Muhtasar ve Hizmet Prim hizmet Beyannamelerinin bildirilme süresinin uzatıldığını açıklayarak mağduriyetin giderildiğini duyurdu.

ETSO'dan Beyanname duyurusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Yıldız, “Bilindiği üzere daha önce de basın açıklamamızda belirttiğimiz gibi 6 Şubat depreminden sonra işverenlerin bildirmesi gereken prim bildirgelerinin 15 Ağustos'a kadar verilmesi gerekirken Sosyal Güvenlik Kurumu prim bildirme sürelerinin ekranını 26 Temmuz'da kapatmıştı.

Bununla ilgili ciddi bir mağduriyet, cezai işlem söz konusu olacaktı işverenlerimiz açısından. İşverenlerimizin konuyu bizlere iletmesinden sonra başta Yönetim Kurulu Başkanımız İdris Alan, olmak üzere ilimiz milletvekilleri ile beraber konunun takipçisi olduk.

Bugün itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ek bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan bu duyuruda daha önce oluşan mağduriyetin giderildiği, işverenlerimize yansıyacak ve oluşacak bu ciddi ceza da yaptırımların ortadan kaldırıldığı bildirildi.

Dolayısıyla işverenlerimiz prim beyannamelerini 22 Ağustos salı günü mesai bitimine kadar cezasız bir şekilde verebilecekler. Bundan dolayı bizden hiçbir zaman desteğini  esirgemeyen ve konumu takipçisi olan başta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanımız İdris Alan'a sonrasında milletvekillerimize ve il başkanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı