Fırat EDAŞ öğrencilerle buluştu

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), meslek lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Fırat EDAŞ öğrencilerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), enerji sektörünün nitelikli insan kaynağına ulaşımına katkı sağlamak amacıyla Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında meslek liseli öğrencileriyle bir araya geldi.

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde elektrik-elektronik teknolojileri bölümünde eğitim gören 11. sınıf öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen ve 3 gün süren gezi kapsamında 90 kişilik öğrenci grubuna, Fırat EDAŞ eğitim sahasında iş sağlığı ve güvenliği hakkında dikkat edilmesi gereken kurallar öğretildi. Bunun yanı sıra, öğrenciler elektrik dağıtım faaliyetlerini ve saha çalışmalarını yerinde gözlemleyerek öğrenme fırsatı elde etti.

Şirket Kurumsal Yetkinlikler ve Eğitim Direktörü Selman Nair sektöre dair detaylı bilgileri değerli öğrencilerimize aktardı ve saha çalışanlarının arıza anında şebekeye müdahalesi de canlı olarak anlatıldı.

ÇELİK: "GENÇLERİ UYGULAMALI EĞİTİMLER İLE DESTEKLİYORUZ"

Uygulamalı eğitimlerin gençlerin iş hayatına adaptasyon sürecine yardımcı olduğunun altını çizen Fırat EDAŞ Şirket Müdürü Müjdat Çelik açıklamasında; “Elektrik dağıtım sektöründe nitelikli insan kaynağı birinci önceliğimiz. Bu kaynağa da Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar ile yaptığımız protokol ve iş birlikleri ile erişim sağlayabiliyoruz. Kesintisiz ve kaliteli hizmet ancak iyi eğitimli ve teknik becerilere sahip çalışanlarla mümkün. O çalışanları da bugün burada eğitimimize dahil olan mesleki ve teknik okullarda eğitim gören gençlerimizden seçiyoruz. Uygulamalı eğitimler öğrencilerin gelişimi için oldukça önemli bir yere sahip. Elektrik dağıtım sektörü riskli bir çalışma alanı olduğu için öğrencilerin teorik bilginin yanı sıra sahada uygulamalı eğitim ile de desteklenmesi gerekiyor. Yaptığımız gezi ve eğitim kapsamında elektrik ekipmanları nasıl kullanılır, güvenli çalışma prosedürleri nelerdir ve acil durumlarda neler yapılmalı gibi konularda gençlere bilgiler verdik” ifadelerine yer verdi.