İHH depremzede çocukların yaralarını sarıyor

İHH İnsani Yardım Derneği, Elazığ'daki depremin üzerinden bir ayın geçtiği şu günlerde şimdi de depremden etkilenen çocuklar için psiko-sosyal faaliyetler gerçekleştirmeye başladı.

İHH depremzede çocukların yaralarını sarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen bir etkinlikle çocuklara yönelik çeşitli sanatsal faaliyetler ve oyunlar gerçekleştirildi. 

İHH kültür Sanat komisyonu tarafından planlanan etkinlikler kapsamında hafta sonu depremzede çocuklarla TV ekranlarından tanınan (Yetenek Sizsiniz finalistlerinden) 'Kuklaların Efendisi' Âdem Ocaktan ile buluşturdu. Hacivat Karagöz, Karadenizli Temel, semazen gösterisi, Barış Manço ve kukla gösterileri çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

İHH Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Fethullah Badem, “Depremin üzerinden yaklaşık bir ay geçti, bizler İHH olarak depremin en çok etkilediği çocuklarımıza psiko-sosyal destek vermeye devam ediyoruz.  Bir nebzede olsa onların yüzünün gülmesine vesile olabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Kukla Sanatçısı Âdem Ocaktan ise “Depremden dolayı çocuklarımızın psikolojik yara aldığını hissederek onlara biraz moral motivasyon olması niyetiyle İHH aracılığı ile çocuklarımızla bir araya geldik. Bize de bu imkânı sağlayan kültür sanat komisyonuna teşekkür ediyoruz” dedi.