İki müdürlük arasında işbirliği protokolü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında, TOKİ Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yeni bölüm açılmasına ilişkin protokol imzalandı.

İki müdürlük arasında işbirliği protokolü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan ortak protokol kapsamında 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren TOKİ Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı altında Hayvan Yetiştiriciliği dalı açıldı.

Protokolde okul bünyesinde açılmış olan Döner Sermaye İşletmesi vasıtasıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteğiyle kanatlı hayvan yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yapılacağı ve bu kapsamda ayrıca gezen tavuk yumurtası üretimine de başlanacağı belirtildi.

Ayrıca okulda mevcut arazisi içerisinde yine okul tarafından hazırlanan “Bilinçli Tarımla Tarladan Sofraya” projesi kapsamında salep, safran, lavanta, ada çayı, kekik gibi ürünlerin yetiştirilmesi sağlanacağı, imkânlar ölçüsünde kurulacak olan akıllı sera ile yetiştirilecek ürünler döner sermaye kapsamında satışa sunulacağı da protokolde yer aldı.