İlçelerde yaya geçitleri kırmızıya boyandı

Keban ve Sivrice'de İçişleri Bakanlığınca 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında etkinlik düzenlendi.

İlçelerde yaya geçitleri kırmızıya boyandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keban ilçesinde Kallar Mahallesi Fevzi Çakmak İlkokulu önünde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Hasan Akbulut, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, öğrenciler ellerinde bayraklar ve pankartlarla yaya geçitlerinde yayaların geçiş önceliğine dikkat çekti.

SİVRİCE'DE YAYA GEÇİTLERİ "HAYATA SAYGI DURUŞU" SLOGANIYLA KIRMIZIYA BOYANDI

Sivrice ilçesinde İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya uygulanmaya başlandı.

Kampanya kapsamında düzenlenen programa, Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Jandarma Komutan Bahtiyar Mehmet Aslan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cağlar Gökalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir ve öğrenciler katıldı.

Programda, Kaymakam Şahin öğrencilere trafik kurallarıyla ilgili bilgi verdi, onlarla yaya geçidini kırmızıya boyadı. Polis ve jandarma ekipleri de sürücülere bilgilendirici broşür dağıttı.

PALU’DA YAYALARA ÖNCELİK "HAYATA SAYGI DURUŞU" ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

2022 yılı süresince trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla Palu ilçesinde etkinlik düzenlendi.

Palu İlçe Kaymakamı Hulusi Teke öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Kurum Yöneticisi ve Temsilcilerinin katımı ile Trafik Denetleme Büro Amirliği personelleri koordinesinde öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde 11.00-12:30 saatleri arasında ilçede bulunan okul bölgeleri yaya geçitlerinde yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu etkinliği düzenlendi.