İş İnsanı Yunus Genç, aday adaylığını açıkladı

Elazığlı İş İnsanı Yunus Genç, Milletçi Hareket Partisi Milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

İş İnsanı Yunus Genç, aday adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 seçimlerine az bir süre kala Elazığ’da aday adayları da netleşmeye başladı.

Bu kapsamda Elazığlı İş İnsanı Yunus Genç, MHP’den Milletvekilliğine aday adayı olduğunu açıkladı.

Yunus Genç aday adaylığını şu sözlerle duyurdu:

"ELAZIĞ’IN YUNUSU OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM"

Fikriyatı ve idealleri ile gücünü sadece aziz Türk Milleti’nden alan, millete hizmeti her şeyin üzerinde gören, milli ve maneviyat duygularının ağır bastığı idealleri olan partimiz; Milliyetçi Hareket Partisi gibi köklü, onurlu bir camianın neferi olmaktan her zaman onu ve gurur duydum. 

Bugün burada; saygıdeğer Elazığlı Hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ve desteği, siz kıymetli dava arkadaşlarımın arzusu ve memleketimizin içerisinde bulunduğu mevcut şartları dikkate alarak, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü idrak edeceğimiz 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kıymetli Elazığlı hemşehrilerimizin yoğun talep ve teveccühlerinden aldığım güç ile hayatım, dava hizmetim ve iş deneyimlerim süresince edindiğim sayısız tecrübeyi hemşehrilerime hizmet noktasında kullanıp, memleketim ve milletim adına bu zor dönemde sorumluluk almak düşüncesi ile mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adaylığımı beyan ediyorum.

"ELAZIĞ’IN SORUNLARINI HER PLATFORMDA SAVUNABİLECEK BİR PROFİL OLACAĞIZ"

Adayı adayı olmamda en büyük etken; aziz şehrimizde birliği, kucaklaşmayı, muhabbeti tesis etmeyi, halkımızın tüm fertlerinin her daim ulaşabileceği, memleketimizin sorunlarını her platformda savunabilecek, derdi Elazığ olan ve özellikle gençlerimize ışık olacak bir profil sergileyerek şehrimize ve gençlerimize huzurlu yarınlar hazırlama gayretini göstermektir.

Taptuk Emre nasıl ki Yunus’a;

“Hizmet et, emek ver, nasibini al!” Dediyse ve Yunus, 40 yıl dergaha tek bir eğri odun götürmeyip “Bizim Yunus” olduysa, ben de şahsım olarak evladı olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum Elazığ’ımıza hizmet etmek, emek vermek ve eğri hiçbir şey yapmamak, her zaman dosdoğru olmak, aziz şehrimizde birliği, kucaklaşmayı, muhabbeti tesis etmek ve Elazığlıların Yunus’u, “Bizim Yunus” olmak gayesiyle bu yola çıktım.

"DESTEK VE DUALARINIZI BEKLİYORUZ"

Bu kutlu yolda deste ve hayır duasını eksik etmeyen tüm dava arkadaşlarıma, dostlarıma, Saygıdeğer Elazığlı Hemşehrilerime ve ilk günden beri yanımda dimdik duran Kıymetli Eşime, aileme teşekkürlerimi sunarım.

Bir hemşehriniz ve kardeşiniz olarak hepinizin önce duasını sonra da bu büyük yürüyüşümüzde yanımızda olmanızı bekliyor, hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle ve hürmetle selamlıyorum.

YUNUS GENÇ KİMDİR?

22 Ekim 1976 yılında Elazığ’da yedi kardeşin sonuncusu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamladı.

Çalışma hayatına çeşitli meslek kollarında çıraklık yaparak başlayan Genç, gençlik yıllarından itibaren kitabevi, oyuncakçı ve çeşitli iş kollarında devam etti. 2003 yılında medikal sektörü ile çalışma hayatını sürdüren Yunus Genç, 2014 yılında medikal malzemeler ve tıbbi cihazlar ve hizmetler alanında kendi işletmesi olan Genç Medikal’in kuruluşunu gerçekleştirdi. Covid-19 pandemisi döneminde kurduğu maske üretim fabrikası ile kurumlara ve vatandaşlara hizmet sunarak, bölgenin maske ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynadı. 

Çocukluk yıllarından itibaren aktif spor hayatının içerisinde bulunan Genç, lise yıllarında Yolspor’da amatör futbolculuğa başlayarak sırasıyla Paluspor,  Azotspor, FIRATTEK, KEBANTEK ve DSİSpor’da amatör futbolcu olarak oynadı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, cemiyetler, meslek örgütleri, dernek ve vakıflarda aktif faaliyetlerde bulunan Genç, halen Elazığspor kongre üyeliği, Elazığ Gönüllüler Derneği, TÜMDER, FÜDER, ASKON, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Komite Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Yunus Genç, evli ve bir çocuk babasıdır.