İYİ Parti'den ilk HDP istifası!

CHP'nin HDP'ye 'bakanlık' verme vaadinin ardından 6'lı masanın ittifak ortaklarından İYİ Parti'den gelen tepkiler her geçen gün artıyor.

İYİ Parti'den ilk HDP istifası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son olarak İYİ Parti'nin Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, "bu zihniyetle aynı masada olamam" diyerek görevinden istifa ettiğini bildirdi. 6'lı masada krizler neden bitmiyor? HDP'ye bakanlık ve aday konusu masanın geleceğini nasıl etkiler? TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HDP'ye bakanlık vermek isteyen CHP ile aynı ittifakta yer alan İYİ Parti'de tepkiler artıyor.

Yozgat İl Başkanı Metin Özışık "Bu zihniyetle aynı masada olamam" diyerek görevinden istifa ettiğini bildirdi..

Özışık, partisine sunduğu istifa dilekçesinde, şunları kaydetti:

"Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben önce Allah, sonra devlet kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, şehitleri kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerinde kucağına karışmış, yıllarca şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan Harbiye'den mezun olmayı fani hayatında en büyük onur sayan, emekli binbaşıyım..

'PKK'ya bakanlık verilebilir.' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.".

6'lı masada HDP'ye bakanlık kriz derinleşiyor. Peki 6'lı masada krizler neden bitmiyor? HDP'ye bakanlık ve aday konusu masanın geleceğini nasıl etkiler? TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu...

İşte o açıklamalardan satır başları;

"BU KRİZLER MASAYA DAĞITACAK"

Bu krizler bitmeyecek tam tersi derinleşecek. Seçim yaklaştıkça büyüyecek bu krizler masayı dağıtacak. Yapay bir şey üzerinde hizalandılar. 6'lı masada 6 aktör Erdoğan karşıtlığının üzerinde hizalandı.

"HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR"

Erdoğan karşıtlığı bir siyaset etme tarzı değil ki. Neyi nasıl öneriyorsunuz? Neye nasıl bakıyorsunuz? Vatandaş bununla ilgilenir. FETÖ ile mücadeleye ne diyorsun? PKK ile mücadeleye ne diyorsun? Ülkenin birliği bütünlüğü için ne diyorsun? O masada ekonomiye dair ne öneriyorsun? Hukuka dair ne öneriyorsun? Buna bakar. Birbirine benzemeyen bu aktörlerin hizalanışı da çok yapay. Her kafadan bir ses çıkıyor.

"ŞEF OLMAYAN ORKESTRADAN NOTA ÇIKAR MI?"

Orkestrada davul var piyano var zil var keman var tamam ama bu orkestrada bir maestro yok bir şef yok. Şef olmadığı için de orkestradan nota çıkar mı? Öyle bir ses çıkar ki kulağınızı kapatırsınız. Şu anda o durumda.

Masanın bir adayı olmadığı için de her kafadan bir ses ve herkes kendi işini görmeye kalkıyor. Erdoğan karşıtlığı hızla bir nefrete dönüştürülmek isteniyor. Hem HDP tarafından hem masadaki aktörler tarafından. Hızla bir karikatür malzemesini haline de geliyorlar..