Milletvekili Erol'dan Elazığspor'a tebrik

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığspor'un başarısını meclise taşıdı.

Milletvekili Erol'dan Elazığspor'a tebrik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 52 Orduspor’u 3-0 yenerek TFF 2. Lig’e yükselen Elazığspor’u tebrik etti.

Milletvekili Erol, TBMM'de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Cumartesi günü 52 Orduspor ile Elazığspor’un maçı vardı. Elazığspor’umuz, Elazığ’ın bir marka değeri olan kulübümüz TFF 2. Lig’e çıktı. Bu çok anlamlı bir başarı. Elazığspor’un 2. Lig’e çıkmasında katkısı olan il valisine, belediye başkanına, milletvekillerine, sivil toplum örgütü başkanlarına, kulüp başkanına, kulüp yöneticilerine, futbolculara ve taraftarlara teşekkür ederim."

"Ben futbolla çok ilgili değilim ama bir futbol takımının başarısının şehirdeki algıyı nasıl değiştirdiğini, insanlara nasıl moral verdiğini ve herkesin, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, aynı noktada birleştiğini bu şampiyonlukta gördük. 2020 ve 2023 yıllarında iki deprem yaşadık, insanlar inanılmaz bir moral bozukluğu ve psikolojik sorunlar yaşadı. Ancak Elazığspor’un başarısı Elazığ’daki bütün sorunları giderdi. Sokakta ve vatandaşlarda inanılmaz bir mutluluk var. Bu başarıdan kaynaklanan inanılmaz bir eş güdüm ve dayanışma mevcut. Bu anlamda Elazığspor’a başarılar diliyorum ve kutluyorum."

"Bu başarı, yalnızca deprem bölgesindeki illerin sporla bağının başarısı olarak görülmemeli. Hemen yanımızda Bingöl ve Tunceli var. Aslında Anadolu illerinde futbol kulüpleri, o kentlerdeki sosyal dayanışmayı, kültürü ve geleneği yaşatan ve insanların günün zorluklarından, sıkıntılarından arındıkları bir süreç olarak görülmeli. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da hem Elazığspor’a hem komşu illerimiz Bingöl ve Tunceli’nin Dersimspor’una bu anlamda katkılarının devam etmesini istiyorum."