Polemik büyüyor!

Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahla öldürülmesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Sağlık Bakanı Koca arasında başlayan polemik büyüyor.

Polemik büyüyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay (39), 7 Haziran günü kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde anjiyo ameliyatı sonrası yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın (58) ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı tabancayla vurarak öldürdü. Akçay ardından, silahın namlusunu başına dayayıp tetiği çekerek intihar etti.

KILIÇDAROĞLU VE BAKAN KOCA ARASINDA POLEMİK ÇIKTI

Gündeme oturan olay sonrası Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, "Erdoğan, beceriksiz bakanını da al git" ifadelerini kullanmış ve bu sözlere cevap veren Bakan Koca ise, "Şiddetle mücadele kanununu çıkarmak üzere, yüce Meclisimizi olağanüstü toplantıya davet ediyorum. 'Üzgün görünmek' yerine, eğer gerçekten üzgünseniz, gelin bu meseleyi derhal halledelim. Bakırtaş-Karakaya Şiddeti Önleme Kanunu'nu çıkartalım. Hemen!" açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MECLİS'E ÇAĞRI

Bakan Koca'nın bu sözlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir çıkış geldi. Kılıçdaroğlu, doktor Ekrem Karakaya ve avukat Servet Bakırtaş'ın öldürülmesinin ardından TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; şu açıklamayı yaptı:

"Şiddetle mücadele kanununu çıkarmak üzere, yüce Meclisimizi olağanüstü toplantıya davet ediyorum. 'Üzgün görünmek' yerine, eğer gerçekten üzgünseniz, gelin bu meseleyi derhal halledelim. Bakırtaş-Karakaya Şiddeti Önleme Kanunu'nu çıkartalım. Hemen!"