Şehirder'den Şengör'e Kanunî tepkisi

Kanuni Sultan Süleyman'a salak diyen yer bilimci Prof.Dr. Celal Şengör'e bir tepki de ŞEHİRDER'den geldi. Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Vedat Eğilmez yaptığı açıklamayla Avrupa'nın bile muhteşem dediği Türk hükümdarına fütursuzca sözler söyleyen ve Türkleri sömürgeci olamamakla itham eden Prof.Dr. Şengör'e tepki gösterdi. Başkan Eğilmez'in açıklaması şöyle:

Şehirder'den Şengör'e Kanunî tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanuni Sultan Süleyman’a “salak” diyen yer bilimci Prof.Dr. Celal Şengör’e bir tepki de ŞEHİRDER’den geldi. Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Vedat Eğilmez yaptığı açıklamayla Avrupa’nın bile “muhteşem” dediği Türk hükümdarına fütursuzca sözler söyleyen ve Türkleri sömürgeci olamamakla itham eden Prof.Dr. Şengör’e tepki gösterdi. Başkan Eğilmez’in açıklaması şöyle:

“Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günden bu yana amacının ne olduğunu bilmeyen profesör unvanlı kişilerle aynı ülkede yaşamanın nefes darlığını çekiyoruz. Fatih Sultan Mehmet’in sömürge imparatorluğu kurmak idealini gerçekleştirememiş olmasını, Piri Reis’in onun zamanında doğmamış olma talihsizliğine bağlama düşüncesi, ciddi bir öğrenme ve algılama zorluğuna düşmüş zekâ seviyesini göstermektedir. “Şimdi Ortadoğu’yu biz sömürüyor olacaktık. Ne büyük fırsat kaçırdık.” diye düşünen herkesin Türk olmadığını, olamayacağını bu örnekler üzerinde görmek gerekir.

Erzurum’un kurtuluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, bu şehri 1534 yılında ehlisünnetin kalesi yaparak yeniden kuran Erzurum’un banisi Kanuni Sultan Süleyman’a yönelik hadsiz sözleri Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği olarak kınıyoruz. Bu sözleri söyleyen kişinin şirin görünmeye çalıştığı Avrupalıların bile adaletine ve gücüne Muhteşem dediği Sultan Süleyman sömürge imparatorluğu kuramadığı için değil, kurmadığı ve kurmak emeli taşıyanlara da kurdurmadığı için muhteşemdi, böyle olduğu için muhteşem bir Türk’tü.”