Seksenler Sokağına ne oldu?

Elazığ'da TOKİ'nin desteğiyle yapılan 'Seksenler Sokağı' kaderine terk edildi. Sosyal medyada yayımlanan video ve fotoğraflarda sokağın harabe haline geldiği görüldü.

Seksenler Sokağına ne oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Güney Çevre Yolu'nda Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından önemli bir oranda kaynak aktarılıp yapılan, TRT 1'de yayınlanan Seksenler Dizisi'nin konseptini gösteren yapılar kaderlerine terk edildi.

Elazığlıların ve gelen turistlerin ilgisini çeken, ziyaret edilip resim çekilen Seksenler Sokağı'nın son günlerde sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarında, milli servetin bir kez daha heba edilip ilgisizliğin kurbanı olduğu görüldü.

Seksenler Sokağına ne oldu?

BULUT’UN SEVİNDİREN AÇIKLAMASI HAVADA KALDI

Konu ile ilgili yerel internet haber sitelerinin sorunu dile getirmesinin üzerine AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Emlak Konut ile görüşerek sokağın eski haline getirilmesi ve tekrar turizme kazandırılması için girişimlerde bulunulacağı belirtilmişti. 

Milletvekili Bulut'un girişim iddialarından sonra da sokakta zarar gören, camları kırılan yapıların eski haline döndürülmesi ve turizme kazandırılması yönünde herhangi bir adım atılmadı. 

İhale ile kiraya verilip aynı konseptte işletilip bir cazibe merkezine dönüştürüleceğine yönelik açıklamalara rağmen Seksenler Sokağı mevcut görüntüsü ile etrafta içki şişleriyle ve tiner paketleriyle tepki çekiyor. 

Deprem sonrası 26 Aralık 2020 tarihinde yapılan sokağın maaliyetinin, evleri ağır hasar alan depremzede vatandaşlara yükleneceği iddiaları da tartışmalara ayrı bir boyut kazandırmakla birlikte tepkilerin artmasına da sebep oluyor.

Seksenler Sokağına ne oldu?