Siyaset kurumunun çözemediği sorunu bürokrat çözdü

Yeni öğretmen evinin nereye yapılacağı tartışmaları sürerken İl Milli Eğitim Müdürlüğü şehrin bu önemli eksikliğini giderecek adımlar attı Gazi Caddesinde bulunan İlbey Oteli kiralayarak soruna geçici de olsa çözüm buldu.

Siyaset kurumunun çözemediği sorunu bürokrat çözdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TUBA UYUR / Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yeni bir öğretmenevi yapma sözü ve ödenek aktarma talimatına rağmen, yapılması planlanan öğretmenevi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda yayınlanan tasarruf genelgesine takıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılı yatırım programında olmasına rağmen ödenek aktarılmadığı için yapımına bir türlü başlanamayan ve şehrin önemli bir eksikliği olan Öğretrmenevi sorunu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in girişimleri ile geçici de olsa çözüme kavuştu.
 
İlimiz merkezinde bulunan İlbey Otelini kiralayan ve Elâzığ Öğretmenevi olarak hizmet vermesini planlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, binadaki tadilat ve tamirat çalışmalarında sona geldi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bilgiler veren Elazığ Öğretmenevi Müdürü Atilla Yılmaz “ Güzellikler İçin Hazırlıklar Var” başlığıyla gelinen nokta hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti:

#ELAZIĞdakiORTAKEVİMİZdeki
Hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Çalışmalarımızı yerinde incelemeye gelen misafirlerimiz, 
Vali Yardımcımız Sn. İsmail ALSANCAK, 
İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mehmet YİĞİT
Şht Gazi Sen Gn. Başk. Tayyip DALGIN'ın
ziyaretlerinden kare.

Siyaset Kurumunun çözemediği sorunu bürokrat çözdü

SORUN ÇÖZEN BÜROKRAT

Elazığ’da eksikliği hissedilen ve sendikaların sosyal medyada açtıkları kampanyalarla ülke gündemine taşıdıkları öğretmenevi sonunun geçici de olsa çözüme kavuşturulması ve öğretmenlerin konaklayacakları nezih bir mekâna sahip olmaları, eğitim camiası kadar ilimizde de memnuniyet oluşturdu. Şehrin önemli bir sorununu pratik yöntemlerle çözen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in bu örnek davranış ve gayretin diğer bürokratlarda da olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu yönetim anlayışıyla şehrin önemli kazanımlar elde edebileceğimi dile getiriyorlar.