TBMM kararları Resmi Gazete'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna 21 üye seçimine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TBMM kararları Resmi Gazete'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Genel Kurulu’nda, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna 21 üye seçimine ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

21 üyeden oluşan komisyonun üyeleri; Ali Özkaya, Kemal Çelik, Selim Yağcı, Fehmi Küpçü, Taner Yıldız, İlyas Şeker, Mehmet Ali Özkan, Şenel Yediyıldız, Muhammet Balta, Polat Türkmen, Hamdi Uçar (AK Parti), Aydın Özer, Aysu Bankoğlu, Kani Beko, Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş (CHP), Ali Kenanoğlu, Serpil Kemalbay Pekgözegü (HDP), Lütfi Kaşıkçı, Cemal Çetin (MHP) ve Fahrettin Yokuş (İYİ Parti) olacak şekilde belirlendi.

ULUSAL TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ STRATEJİSİ CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ RESMİ GAZETE’DE

Öte yandan, Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Genelgede, “Ülkemizde yüksek katma değerli ve kritik teknolojik ürünlerin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesi ve üretilmesi ile ulusal düzeyde teknolojik atılım hedefleyen Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirme yolundaki faaliyetler ve ilerlemeler hız kazanmıştır. Bu süreçte en önemli faaliyet alanlarından birisi teknoloji odaklı girişimciliktir. Yenilikçi yüksek katma değerli teknolojik girişimler hızı belirme potansiyeli ve küresel pazara açılma kapasiteleri ile ekonomik ve toplumsal değer üretimi sürecinin öncüsü haline gelmiştir. Son dönemde ulusal teknoloji girişimlerinin sergilediği başarılı performans da bu alanın önemini ve ilkemizin sahip olduğu potansiyeli belirginleştirmektedir. Bu itibarla, teknoloji girişimciliğinin gelişim hızının arttırılarak teknoloji girişimciliği ekosisteminin daha da güçlendirilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilgili paydaşlarla iş birliği içinde hazırlanan ‘Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi’ Bakanlığının resmi internet adresinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanacaktır. Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi kapsamında yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım ilgili kurum ve kuruluşlara hassasiyetle yerine getirilmesi hususunda gereğini rica ederim.” ifadelerine yer verildi.