'Tunceli'de terör örgütlerine karşı meydan okuduk'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli'de terör örgütlerine karşı meydan okuduklarını söyledi.

'Tunceli'de terör örgütlerine karşı meydan okuduk'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli Milletvekilliği döneminde terör örgütü tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz için teröre meydan okuduğunu belirten Erol, bunun için yürüyüş de yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Erol, ‘’Elazığ Milletvekilliğimde devletin yanında taraf olması gereken açıkça terör örgütlerine karşı gereken her yerde açık yüreklilikle bunları yerine getirdik ve tavrımızdan hiçbir zaman değişim olmadı. Niye, benim dedemin mezarı burada Ekrel köyünde. Kim dedemiz, atamız büyüğümüz, Diyap Ağa. Diyap Ağa, Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşlarından birisi. Diyap Ağa parlamentoda görev yaptığında Yunan ordusu Polatlı sınırına kadar gelir ve meclisin Kayseri’ye taşınmasıyla ilgili bir kanun teklifi verir.

Derler ki bu Yunan ordusu bu noktaya kadar geldi Meclisin güvenliği için biz Meclisi Kayseri’ye taşıyalım diye tartışmalar olurken ve Diyap Ağa o yaşlı haliyle söz alır ve mecliste çokta konuşmamıştır birkaç konuşması vardır ve kalkar der ki ‘biz buraya ölmeye mi kaçmaya mı geldik, ben silahımdaki son mermiye kadar yarışırım son mermiyi de kafama sıkar burada şehit düşerim’ diyerek Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna katkı vermiştir. Bize düşen o dedenin ruhuna o dedenin saygınlığına sahip çıkmak, ben öyle davranıyorum ama ben aynı zamanda bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşımızın etnik kimliği ne olursa olsun Alevi, Sunni, Kürt, Zaza, Türk, Çerkez, Laz olabilirsiniz bu ülke hepimizin.

Etnik kimliğimiz ne olursa olsun bu ülke hepimizin ortak bir değeri var. Soyumuz, sopumuz kendi namusumuz, şerefimiz ne olursa olun ama hepimizin ortak kimliği Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak, hepimiz bu ülkenin yurttaşıyız. Doğal olarak devletin de 85 milyon yurttaşa özgürlük haklarının evrensel değerlerine bağlı anayasal eşitlik hakkıyla davranması lazım yani herkesin hakkını hukukunu arayacağız ve herkes özgürce inançlarını yaşayacak’’ dedi.