'Uyuşturucu ile mücadelede eğitim alanında Elazığ pilot il olsun' 

CHP Elazığ Milletvekili Erol, 2023 bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaptı.

'Uyuşturucu ile mücadelede eğitim alanında Elazığ pilot il olsun' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Erol, yaptığı konuşmada; "2023 bütçesinin Türkiye ve Bakanlığa hayırlı olmasını dileyen Erol, Bütçeyi yapan, AK Parti hükümeti döneminde yapılacak ama bütçenin uygulaması bize de nasip olacak.

O anlamda, bu bütçenin doğru yapılması bizim hükümetimiz açısından da son derece doğru olacak. Plan ve bütçe, aslında, siyasetin konuşulduğu yer olmamalı çünkü plan ve bütçe teknik konuların konuşulduğu, Bakanlığın bütçelerinin konuşuldu ve Bakanlığın bütçesinin kapsamı içinde konuşulması gereken, sorgulanması gereken, öğrenilmesi gereken konularla ilgili bakana soru sorulması gereken teknik bir çalışma yeri olarak değerlendiriyorum.

Tabii ki biz, hepimiz sonuçta siyasetçiyiz, milletvekiliyiz ama siyasetin yapılacağı, konuşulacağı bakanlık üzerinden yapılacak yorumlar da Genel Kurulda, genel görüşmeler de yapılmalı. Elazığ'da deprem sonrası Bakanlığınız başarılı ve iyi işler yaptı. Oradaki taleplerin çözülmesiyle ilgili, son derece bölgede ayrıcalık gösterildi ama yalnızca Gençlik ve Spor Bakanlığının bölgeye olan katkısını ben spor tesislerinin yapılması anlamında değerlendirmiyorum.  

Özellikle, Genel Başkanımızın açıklamasından sonra, biraz önce de AK Partili milletvekilimiz sayılar verdi. 100 bin uyuşturucudan hükümlü, tutuklunun olduğunu söyledi. Elazığ'da, uyuşturucuda Türkiye ortalamasının çok üstünde.

Aslında belediyelerle bakanlığın da uyum içinde çalışarak bu uyuşturucunun mücadele ettiği yalnızca kolluk kuvvetlerine değil, işin bir de eğitim boyutu var. Bu eğitim boyutunda da Elazığ'ı pilot bir il olarak seçmenizi ve Elazığ'a bu önceliği vermenizi rica ediyorum" dedi.