Uzmanından öğrencilere yaz tatili önerileri

Şehir Akademi Eğitim Kurumları Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Sefanur Demirdağlı, yaz tatilinde öğrencilerin yapması gerekenleri anlattı.

Uzmanından öğrencilere yaz tatili önerileri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehir Akademi Eğitim Kurumları Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Sefanur Demirdağlı, uzun ve yoğun geçen bir eğitim öğretim döneminden sonra çocukların iyi bir tatil geçirmelerinin önemine değindi. Yoğun temponun bir süreliğine geride bırakılması gerektiğinin altını çizen Demirdağlı, şunları söyledi:

''Bir eğitim-öğretim döneminin sonuna geldi. Çocuklarımız iyi ya da kötü bir şekilde yılı sonlardılar. Kiminin karnesi istediği gibi, kiminin de biraz sorunlu olabilir. Öncelikle ebeveynler olarak bundan sonra yapılması gerekenlerin iyi planlanması lazım. Zayıf karnelerin her şeyin sonu olduğunu düşünmeden, daha dikkatli ve güzel bir şekilde öğrencilerimizi gelecek yıllara hazırlayabiliriz.''

Öte yandan yaz ayını bol bol kitap okurak değerlendirilmesinin önemini de aktaran rehber öğretmen Demirdağlı, ''Elbette tatilde eğlenilmeli. Toprakla buluşulmalı. Biraz da üst baş kirlenmeli. Fakat bunları yaparken de kitap okuma alışkanlığımızı da kaybetmemiz gerekiyor. Akşamları uyumadan önce yarım saatlik bir kitap molası iyi gelecektir. Öte yandan çok sıkmamak kaydıyla ders tekrarları da yapılabilir.'' ifadelerini kullandı.

Uzmanından öğrencilere yaz tatili önerileri