'Yeni ve güvenli bir Elazığ hızla inşa edildi'

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 24 Ocak depreminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

'Yeni ve güvenli bir Elazığ hızla inşa edildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Metin Bulut mesajında şu ifadelere yer verdi:

''İki yıl önce bugün 24 Ocak depremini yaşadık. Ömrümüzün en uzun gecesiydi. 6.8 şiddetinde gerçekleşen deprem her birimizin hayatında ölümsüz etkiler ve izler bıraktı. Deprem şehitlerimizi özlemle, acıyla ve rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Kabirleri pür nur dolsun. Geride kalan yakınlarına sabırlar diliyorum.  

O gece yaralanan tedavi gören tüm kardeşlerime tekraren geçmiş olsun diyorum.  Deprem olduğu andan itibaren Elazığ halkı müthiş bir dayanışma örneği gösterdi. Her bir hemşehrimden Rabbim ebeden razı olsun. 

Tüm Türkiye’nin kalbi bizlerle birlikte attı ve bir an için olsa dahi bizi yalnız bırakmadılar.  Deprem olduğu ilk andan bugüne devletimiz tüm imkanlarıyla Elazığ’ ımızda bizlerin yanında oldu. 

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatlarıyla şehrimize gelen  İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanımız Sn. Murat Kurum, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca derhal koordinasyon kurulu oluşturarak süreci bizatihi yönettiler. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Teşkilatlarımız sürekli sahadaydı. Sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz , hayırseverlerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. 

Depremden sonra yeni ve güvenli bir Elazığ hızla inşa edildi. Deprem sonrası çalışmalar hızla sona doğru ilerlemekte. Elazığ’da Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlesi gerçekleştirildi. 

Devletimiz var olsun. Kıyamete kadar payidar olsun. Ömrümüzün en uzun gecesi 24 Ocak depreminin yıl dönümü vesilesiyle şehit olan kardeşlerime yeniden rahmet diliyorum. Acıları yüreğimizde tâzedir. Rabbim insanımızı ve tüm insanlığı her türlü afet ve beladan muhafaza eylesin. ''