5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni

Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış seremonisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok ülkeden devlet adamının katılımıyla yapıldı.

5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de bayrağı tekvandocu Nafia Kuş ve Geleneksel Okçu Sena Keçici taşıdı. Ayrıca eski sporculardan Hülya Şenyurt, Nur Tatar, Yasemin Adar, Merve Çoban, Halil Mutlu, Hüseyin Özkan, Servet Tazegül, Mehmet Akif Pirim de İslami Dayanışma Oyunları bayrağını taşıdı. Ardından 37 yıl önce, 8 Mayıs 1985'te kurulan İslami Dayanışma Spor Federasyonu'nun bayrağı göndere çekildi. 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda yarışacak tüm sporcular adına paralimpik okçu Öznur Cüre ve hakemler adına bisiklet hakemi Serkan Karademir yemin etti.

Açılış seremonisinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun, kardeşliğin, birliğin ve dayanışmanın temsil edildiği oyunlara ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük onur duyduklarını belirtti. 5. İslami Dayanışma Oyunları ile birlikte Konya'nın; 4 kıta, 56 ülkeden gelmiş 4 bin 200 sporcu ve 6 binden fazla katılımcıyla, 24 farklı spor branşına hizmet edecek 13 yarışma tesisiyle sporun başkenti olduğunu kaydeden Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “İnşallah sadece şehrimize ve ülkemize değil, tüm İslam alemine yaraşır bir organizasyona imza atacağız. Biliyoruz ki uluslararası spor organizasyonlarının sadece sportif etkinlik olmaktan öte anlamları var. Sporun birleştirici gücü böyle organizasyonlarda daha fazla ön plana çıkıyor.

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5