5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni

Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış seremonisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok ülkeden devlet adamının katılımıyla yapıldı.

5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal da, tek bir bayrak altında, daimi kardeşlik, büyük bir hedef etrafında buluştuklarını ifade etti. El-Faysal, "Bugün 5'incisi düzenlenen ve 24 farklı branşta olimpiyat oyuncularının da katılımıyla düzenlenen bu buluşmada 54 ülkeden kadın ve erkek sporcular yarışacaktır. Bu büyük buluşmaya katılan her sporcu gerçek rekabetin temiz yüzünü ve sahip olduğu büyük spor değerlerini ortaya koyacaktır'' şeklinde konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ise, İslam ülkelerinin bir araya gelmesinin önemli olduğunu aktararak, ''İslam ülkelerinin dayanışması ve bir araya gelmesi, insanların tanışması ve kaynaşması adına bu tür organizasyonlar önemli rol oynamaktadır. Yine aynı şekilde İslam İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin gençliği ve sporun ilerlemesine olan bağlılığının bir kanıtı olarak, aynı zamanda çok kültürlülüğü ve kültürlerarası diyaloğu güçlendirmeye ve İslami coğrafyadaki insanları bir araya getirmek, İslami değerleri pekiştirmek adına önemli bir adım atmış olduk. Burada 4 bin sporcuyu bir araya getiren Türkiye'yi tebrik ediyor ve İslami dayanışmanın somut bir örneği olması nedeniyle dünyanın en önemli spor etkinlikleri arasında sayılan bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5