5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni

Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış seremonisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok ülkeden devlet adamının katılımıyla yapıldı.

5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkelerimiz arasında bağın ve kardeşliğin gelişmesine vesile oluyor. Zira yeryüzü bugün barış ve esenliğe, selamete, kardeşçe birbirinin hukukunu korumaya hasrettir. Hem oyunlar boyunca kullanılacak hem de oyunlardan sonra ülkemiz ve dünya sporcularına hizmet edecek muhteşem eserleri Konya'mıza ve ülkemize kazandırdık. Tüm dünyaya İslam ülkelerinin sportif organizasyonlar alanındaki yetkinliğini gösterebilmenin gururunu yaşamaktayız. İnşallah tüm bu gayretlerin sonucunda Konya 2021, unutulmayacak bir spor şöleni olacak. Bu oyunlarda mağlubiyet yok. Kaybeden yok.

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda çok şampiyon çıkacak ama tek kazanan sevgi olacak, kardeşlik olacak, dostluk olacak. Spor, her zaman olduğu gibi yine dayanışmayı büyütecek. Konya'dan bütün dünyaya çağrımız, insanlığın özlemini duyduğu huzur ve barışa daha çok sahip çıkmak olacak” dedi.

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5