Ağaçlar kurumuş(muş)!..

Son Dakika 23 olarak 'Okulun bahçesindeki bu ağaçlar neden kesildi?' manşetiyle yayınladığımız habere resmi yazıyla cevap geldi.

Ağaçlar kurumuş(muş)!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki gün önce “Minik hafızlar El-Cezeri’nin İzinde” projesi kapsamında, robotik ve kodlama eğitim sınıfı açılan seçkin okulumuz olan Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nun okul bahçesinde bulunan yetişmiş çam ağaçlarının kesilmesiyle ilgili haberimizin ardından haber merkezimize ulaştırılan resmi ağaç kesim belgesi yeni tartışmalara sebep oldu.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ Hafız İmam Hatip Okulu’na gönderilen yazıda yer alan; “Okulunuz bahçesindeki ağaçların ıslah edilmesi ile ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde, kuruyan ağaçların güvenlik tedbirleri kurumunuzca alınarak kesilmesinde, başka yere nakledilmesinde kurumumuzca bir sakınca bulunmamaktadır” cümleleri yeni bir tartışmaya yol açtı.

Kesilen ağaçların yaşlı ve kurumamış olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, bunun haber içerisinde yer alan resimlerde de açıkça göründüğünü dile getirdiler.

Yol genişletme ya da kamu yararına yapılan projelerde kurumuş ağaç kesimi yapılabileceğini dile getiren mahalle sakinleri, okulun bahçesinde olan ve bölgenin zaten az olan yeşil dokusuna önemli katkılar sunan ağaçların, resmi izinle de olsa kesilmesinin doğru olmadığını, bunu talep eden yetkililer ile buna izin veren görevlilerin kamu vicdanında mahkûm olduğunu ifade ettiler.

Ağaçlar kurumuş(muş)!..