Okulun bahçesindeki bu ağaçlar neden kesildi?

İki gün önce 'Minik hafızlar El-Cezeri'nin İzinde' projesi kapsamında, robotik ve kodlama eğitim sınıfı açılan Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu şimdi de okul bahçesinde bulunan yetişmiş çam ağaçlarının kesilmesiyle gündeme geldi.

Okulun bahçesindeki bu ağaçlar neden kesildi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta sonu sabahı ağaç kesilmesi sesiyle uyanan vatandaşlar, okulun bahçesinde bulunan yetişmiş çam ağaçlarının kesilmesi görüntüsü ile karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Hafız bu ne?

Haber merkezimize ulaşan görüntülerde de görüldüğü gibi genç yaşında olmasına ve herhangi bir kuruma belirtisi göstermemesine rağmen ağaçların büyük bir sorumsuzlukla kesilmesi bölge halkının tepkisine sebep oldu.

Hafız bu ne?

İlimizin yeşil oranı en düşük olan Akpınar Mahallesi Kolordu Caddesi üzerinde bulunan Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki yetişmiş çam ağaçlarının kesilmesine bir anlam veremediklerini dile getiren mahalle sakinleri, okul idaresinin neden böylesine bir adım attığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu ağaç katliamına nasıl izin verdiğini anlamakta güçlük çektiklerini  ifade ettiler.

Hafız bu ne?

Bölgenin tek nefes alan ve oksijen üreten alanında bulunan çam ağaçlarının kesilmesiyle okulun nasıl bir fayda sağlayacağını bilmediklerini ifade eden mahalle sakinleri, “çam ağaçlarından yere dökülen yaprakları süpürmek zor olacak ki idareciler bu sorunu kökünden çözmek için böyle bir yönteme başvurmuşlar” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Hafız bu ne?

Kamuoyu, öğrenciler için de önemli bir oksijen kaynağı ve gölgelenme alanı olan yetişmiş çam ağaçlarının neden kesildiğine dair Elazığ Hafız İmam Ortaokulu yöneticileri ya da il Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden açıklama bekliyor.