'Biz bu çarkı da inşallah bozacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Biz bu çarkı da inşallah bozacak ve milletimi asli noktadaki hedeflerine ulaştıracağız' dedi.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir toplantıda AK Parti döneminde yapılan yatırımları ve atılan adımları özellikle gençlere anlatmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

''Türkiye'nin küresel krizler karşısındaki dayanıklılığının gerisinde ülkemize kazandırdığımız bu güçlü altyapının bulunduğunu örnekleri ile izah etmeliyiz. Yeni ekonomi programımızı bu güçlü altyapı üzerine inşa ettiğimizi, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefinin hayal değil bir el uzatımı mesafeye kadar yaklaşmış bir hakikat olduğunu vurgulamalıyız.

Son yıllarda artan sosyal ve siyasi kaos çıkarma denemelerinin, terör örgütleri üzerimize salarak huzurumuzu bozma, sınırlarımızı taciz etme gayretlerinin, FETÖ ihanet çetesi ile ülkemizi ele geçirme girişimlerinin, finans tuzakları ile ekonomimizi çökertme oyunlarının Türkiye'yi işte bu hedeflerinden uzaklaştırma gayesi taşıdığını tekrar tekrar anlatmalıyız.

Faiz ve kur tartışmaları üzerinden yaşanan son gelişmelerin de bu tablonun bir parçası olduğunu ama Türkiye'nin hedeflerine ulaşacak güce sahip olduğunu söylemeliyiz. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Biz bu çarkı da inşallah bozacak ve milletimi asli noktadaki hedeflerine ulaştıracağız.

Türkiye'yi bu günlere getiren tüm eser ve hizmetlerin altında AK Parti imzası varsa, ülkemizi 2023'e taşıyacak atılımların da yine Ak Parti tarafından gerçekleştirilebileceği gerçeğini herkese göstermeliyiz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin hızla inşasından rahatsız olanların ülkemizi uluslararası alanla geriletmek, iç siyasette yeniden istikrarsızlığa sürüklemek, ekonomide tekrar kendine bağlımı kılmak için yaptıkları fütursuz açıklamaları, attıkları sinsi adımları ortaya koymalıyız.

Vatandaşlarımızı yalan ve iftirayı siyasetlerinin merkezine oturtarak bin bir vaatle karşıların gelenlerin, tıpkı mahalli seçimlerden sonra yaptıkları gibi ülke yönetimini ellerine geçirmeleri halinde ne büyük felaketlere yol açacaklarına ikna etmeliyiz. Bunları başardığımızda sadece 2023 seçimlerini değil, ülkemizin ve milletimizin geleceğini de garanti altına alacağımızdan emin olunuz'' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme