Elazığ'a lapa lapa kar yağıyor

Elazığ'da hava nasıl olacak? 17 Şubat Çarşamba 2021 Elazığ hava durumu raporu yayımlandı. İşte meteorolojiden Elazığ hava durumu tahmini...

TAKİP ET

Meteoroloji 13. bölge müdürlüğünün tahminlerine göre, Bölgemizde havanın çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği; yağışların yağmur yükseklerin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Malatya, Tunceli, Bingöl il geneli, Adıyaman'ın kuzey kesimleri ve Elazığ'ın güney ve doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarların güneyli zamanla kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli(40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, çığ, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bingöl genelinde Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgemizde kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ELAZIĞ HAVA DURUMU, 7°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme