Cumhurbaşkanı Erdoğan muharrem ayı iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla Hüseyin Gazi Cemevi'nde muharrem ayı iftarına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muharrem ayı iftarına katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem" dizelerindeki düsturun Türk milletinin bin yılı aşan Müslümanlık tarihinin temel prensiplerinden olduğunu vurguladı.

Nitekim bizim tarihimizde Kerbela’ya sebep ve alet olan zalimler nefretle hatırlanırken isimleri telaffuz dahi edilmez olduğunu vurgulayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Kerbela hadisesiyle ilgili milli duruşumuzun bir başka veçhesi de Hz. Hüseyin’e ve dostlarına tevella, bu felakete hırsıyla sebep ve alet olanlara ise teberra etmektir. Bunlar da işin iki önemli cephesi. Nitekim bizim tarihimizde Kerbela’ya sebep ve alet olan zalimler nefretle hatırlanırken isimleri telaffuz dahi edilmez. Kerbela hadisesini böyle bir tevhidi duruşla değerlendirmek bizim için ayrışma değil tam tersine birlik ve beraberlik vesilesidir."

Erdoğan, devlet tarihinde ehlibeyt sevgisinin sadece matemlerde, yaslarda, muharrem günlerindeki gelenek ve adetlerde değil geçmişten bugüne pek çok örnekte açıkça görüldüğünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muharrem ayı iftarına katıldı

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7