Cumhurbaşkanı Erdoğan muharrem ayı iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla Hüseyin Gazi Cemevi'nde muharrem ayı iftarına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muharrem ayı iftarına katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusuf Has Hacip tarafından yazılan ve dönemin idarecilerine nasihatler de içeren ilk Türkçe İslami eserlerden biri olan Kutadgu Bilig’de "Hizmetkarlardan başka ve beyin adamları dışında münasebette bulunacağın kimselerden bazıları Peygamberin neslidir. Bunlara hürmet edersen devlet ve saadete kavuşursun. Bunları pek çok ve gönülden sev, iyi bak ve yardımda bulun. Bunlar ehlibeyttir, peygamberin uğurudur. Ey kardeş sen de onları sevgili peygamber hakkı için sev" denildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Evet biz ehlibeyti Allah için, peygamber hakkı için seviyor, ona olan hürmetimizle sahip çıkıyoruz. Selçuklu Sultanı Melikşah da meşhur veziri Nizamülmülk ile Atebatı Aliye’yi ziyaret etmiştir. Hz. Ali ve Hz. Hüseyin başta olmak üzere ehlibeyt büyüklerini, türbelerini onartan Selçuklu yöneticileri, bu mekanların civarlarını da mamur hale getirmeyi sağlamışlardır. Selçuklulardan sonra Atebatı Aliye’nin bulunduğu topraklara hakim olan Osmanlılar, Necef’de ve Kerbela’da yaptıkları çalışmalarla ehlibeyte olan hürmetlerinin gereklerini hep yerine getirmişlerdir. İşte bu anlayışla yad ediyoruz, yad etmeye devam edeceğiz. Rabb’im birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan muharrem ayı iftarına katıldı

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7