Depremzede, yetkililerden yardım bekliyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ağır hasar alan evinin eşyalı bir şekilde yıkılımasının ardından eşya parasının kendisine ödenmediğini iddia eden Ümit Demir, yetkililerden yardım istedi.

Depremzede, yetkililerden yardım bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak'ta meydana gelen ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar gören ve ardından yıkılan depremzede ailelerin mağdur olmaması için eşya ve kira yardımında bulunulacağı açıklanmıştı. 

Bu kapsamda yaşanan depremde Mustafapaşa Mahallesi’nde evi ağır hasar görüp içindeki eşyaları ile birlikte yıkıldığını ancak şimdiye kadar eşya parası alamadığını ifade eden Demir, yetkililere seslenerek yardım talebinde bulundu. 

Yaşanan depremde evlerinin ağır hasar aldığını ve ailesi ile zor duruma düştüğünü belirten Demir, "Evimiz ağır hasar aldı. Deprem anında evde bulunan annem ve küçük oğlum duvarın altından komşular tarafından çıkarıldı. Duvarın eşyalarımızın üstüne düşmesi ile birlikte de birçok eşyamız hasar gördü ve yetkiler tarafından evimiz eşyalı bir şekilde yıkıldı."dedi.

Demir,"Benim elimde yıkım kararı olduğuna dair belgeler, polis tutanağı her şey mevcut. Deprem sabahından çekmiş olduğum görüntüler var. İş makinaları tarafından binamız yıkıldı. Ben eşyalarımı alamadım." diye konuştu.

Yıkımdan sonra yardım parasını almak için gerekli yerlere başvurduğunu aktaran Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evimizin yıkılmasının ardından ben Elazığ Valiliği, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne eşya parası için müracaat ettim. Fakat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bana ret cevabı verdi, eşya parası alamayacağıma dair. Elimde tutanaklar olmasına rağmen bana tutanaklarınız yok denildi. Haziran ayının 8'inde yine sosyal yardımlaşmaya gittim, yine bana ret verildi. Sizin binanız ret almış denildi. Bu konuda bana yardım edilmesini istiyorum." diye konuştu.