Fırat Üniversitesinde yapay zeka konuşuldu

T3 AI Program Yöneticisi ve BAYKAR Akıllı Web Sistemleri Grup Lideri Refik Söylemez, Fırat Üniversitesinde öğrenciler ile bir araya geldi.

Fırat Üniversitesinde yapay zeka konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve FEBİTEK Öğrenci Topluluğu paydaşlığında, T3 AI Program Yöneticisi ve BAYKAR Akıllı Web Sistemleri Grup Lideri Refik Söylemez’in konuşmacı olduğu konferans etkinliği düzenlendi. Mustafa Temizer Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yapay zeka, yazılım ve kariyer gibi konularının yanı sıra Türkiye'nin yerli ve milli Dil Modeli T3 AI konuşuldu. 

Fırat Üniversitesinde yapay zeka konuşuldu

"VERİLER PARADAN DAHA DEĞERLİ"

Yapay zekanın insan olma yolunda en fazla takipçi olabileceğini ve sadece tekrar edebileceğini söyleyen Refik Söylemez ‘Yapay zeka alanı ücretsiz olarak başladı ve sonra ücretli versiyonlarını çıkardı. Güncelde de en çok kullanılan ve popüler olan hali de ücretsiz olarak çalışmalarını sürdürüyor ve bizlerden veriler toplamaya çalışıyor. Çünkü veriler paradan daha değerli bir halde.’ ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesinde yapay zeka konuşuldu

Teknolojik anlamda BAYKAR olarak ileride olduklarını ve ülkeyi daima bir adım öne taşımak istediklerini belirten Söylemez, gönüllülerle birlikte projelerini yürüterek bu projeler sonucunda ortaya çeşitli ürünler çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ürettikleri ürünün sadece satış getirisi olmaması konusunda özen gösterdiklerini, insan hayatında bir yerinin olması gerektiğine dikkat çekerek ‘Biz gönüllülerimizden ve çalışanlarımızdan yurt dışına bir BAYKAR ve bir Selçuk Bayraktar çıkaramıyorsak bu alanda başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. O yüzden biz T3 AI modelini açık kaynak olarak bir eko sistem oluşturup tüm dünyaya yaymak ve bu modelin insanlar tarafından kullanılmasını istiyoruz.’ dedi. 

Fırat Üniversitesinde yapay zeka konuşuldu

Etkinliğe Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Prof. Dr. Soner Özgen, fakülte dekanları, bölüm başkanları ve öğrenciler katılım sağladı. Konferans soru cevap kısmının ardından, teşekkür plaketlerinin takdimiyle sona erdi.