FÜ'den 315 bin 515 Euro'luk AB Projesi

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Taşıt Dinamiği ve Kontrol Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hanbey Hazar yürütücülüğünde hazırlanan 315 bin 515 Euro bedelli Avrupa Birliği (AB) Projesi kabul edildi.

FÜ'den 315 bin 515 Euro'luk AB Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Hanbey Hazar yürütücülüğünde hazırlanan 315 bin 515 Euro bedelli, Genç İstihdamı İçin Mesleki Eğitim Projesi (The project of vocational training for youth employment) AB Projesi desteklenmeye hak kazandı. Projenin amacının, Türkiye’de özellikle Elazığ ve bölgesinde mevcut işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun olarak 15-29 yaş aralığında ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin istihdamının artırılması olduğu vurgulandı. Proje çerçevesinde 15-29 yaş aralığında bulunan 50 kadın ve 30 erkeğe güncel olan ve kolay istihdamın sağlayacak mesleki ve tamamlayıcı eğitimler verilerek nitelik kazandırılması ve istihdam edilebilirliğin arttırılması, başta kadınlar olmak üzere sosyo-ekonomik seviyesi düşük genç bireylerin istihdamının sağlanmasıyla, sürdürülebilir gelişmenin elde edilmesi amaçlanıyor.

Projede bulunan eğitimler ve alınacak belgeler şöyle sıralandı:

‘’Aşçı yardımcısı (yiyecek içecek hazırlama), cilt bakımı hizmetleri (güzellik ve saç bakim hizmetleri), otomotiv ön düzen ve balans ayarcısı, otomotiv fren test ve ayarcısı, tamamlayıcı (genel beceri) eğitimleri, mesleki İngilizce, bilgisayar kullanımı, iş güvenliği, girişimcilik. Mesleki eğitimlerden bir tanesini alan kursiyerler aşağıdaki tamamlayıcı eğitimlerin belgelerini de kurslara katılarak alacaklardır. KOSGEB onaylı girişimcilik belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı iş güvenliği belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki İngilizce belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bigisayar kullanımı belgesi. Projedeki bütün meslek kurslar ücretsizdir. Ayrıca her bir kursiyer, eğitimlere katılım sağladığı her bir gün için 10 Euro harçlık alacaktır.’’