Hakan Albayrak: 'Devletimizden tek bir isteğim var'

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak, konuk olduğu 'Hasan Bak ile Şehir Masası' programında Son Dakika 23'e özel açıklamalarda bulundu.

Hakan Albayrak: 'Devletimizden tek bir isteğim var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak, odalarına bağlı 100'e yakın sektör olduğunu, ve sektör esnaflarının yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı çok sıkıntı çektiğini dile getirdi. 
 
Esnafının her konuda yanında olduğunu söyleyen Başkan Hakan Albayrak esnafın çektiği sıkıntılar hakkında ''Bir kasaptan örnek vereceğim; kasap diyor ki 'Biz sucuk yapıyorduk vatandaş gelip alıyordu', Sucuk yapımı yasaklandı. Şimdi Elazığ'da sucuk yapımı için sadece 3 firmanın izni var. Biz onlara malzemeleri veriyoruz, onlar yapıyor ve öyle alıp satabiliyoruz.'' dedi. Önceden esnafların kazançlarının daha fazla olduğunu belirten Başkan Albayrak, konu ile ilgili denetimlerin ise Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Başkan Hakan Albayrak, esnafların giderlerini karşılayamadığını bu yüzden de kredilere başvuru sayılarının gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Bununla birlikte oda olarak kamu kurum ve kuruluşları ile esnaf arasında köprü kurduklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak, kamuların da esnaf için elinden gelen destekleri verdiklerini söyledi.

Bağ-Kur primlerinin fazla olduğunu belirten Albayrak ''2 bin 111 tane üyesi olan oda iki kişinin sigortasını yatırırken zorlanıyorsa, bir esnaf kendi Bağ-Kur'unu yatırken zorlanır. Biz bunu biliyoruz. Çünkü bir esnafın dükkan kirası vardır, giderleri vardır.'' diyerek esnafın ödemelerde zorlandığını dile getirdi.

EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Albayrak, Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili ''İleriye doğru dönük iyi olabilir, bunu bekleyip buna inanıyoruz ama şu an iyi değil. Piyasaya çıkıp gezdiğimizde ve esnaflarımıza sorduğumuzda belki yüzde 10'u memnundur. Emlak sektöründen örnek vermek istiyorum. Biz 15 senedir emlakçılık yapıyoruz. Bunu abartmıyorum, biz Elazığ'da bir yılda hemen hemen bin tane inşaat alanının açıldığını gördük. Yapılıyordu ve satılıyordu. Bugün Elazığ'da kaç tane inşaat alanı açılmış? Belki 50 tane açılmıştır ya da açılmamıştır. Onu da söylediğimiz yüzde 10'luk dilim alıyor. ''' dedi.

Devlete herzaman seslendiğini dile getiren Başkan Albayrak, korsan emlakçılığın gün geçtikçe artmasına da şu ifadeleri kullandı:

''Vatandaşımız, korsan emlakçılık yaptığı sürece devletimiz zarardadır. Bugün Elazığ'da 100 tane tapu yapılıyorsa bunun 90 tanesini korsan emlakçı yapıyor. Burada devletimizin kasasına bir lira dahi vergi girmiyor. Devletimizden tek bir isteğim var; emlakçıdan başkası bu işi yapmasın, kazanç devletimizin kasasında olsun.''