HDP'li Sezai Temelli'nin sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere havalanan askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı.

HDP'li Sezai Temelli'nin sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye şehitlerine ağlarken, televizyon programına katılan HDP'li Sezai Temelli, "Askeri hareketlilik bir iktidar politikası. Bu nedenle de hata deyip bir kenara çekilemezler" sözleriyle sosyal medyada tepki topladı.

Bingöl'den dün öğle saatlerinde kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi bir helikopter, Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece Köyü ile Nemrut Dağı yakınlarında düştü. Meydana gelen olayda Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın de aralarında olduğu 11 askerimiz şehit olurken, 2 askerimiz ise yaralandı.

İKTİDAR BİR KENARA ÇEKİLEMEZ

Tüm ülke yas tutarken, bir televizyon programına katılan HDP'li Sezai Temelli şu ifadelere yer verdi:

"Evet çetin bir bölge kış koşulları fakat bu koşullarda askeri hareketlilik aslında bir iktidar politikası. Dolayısıyla iktidar bir helikopter kazasıdır deyip helikopterin hatasına işi bağlayarak aynı Gara'da olduğu gibi kenara çekilemez.''

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sezai Temelli'nin bu sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. Kullanıcılar "Sinir uçlarımızla oynanıyor. Utanmanız yok mu?" sözleriyle kızgınlığını dile getirdi.

BURAYI KURUTTULAR

HDP'li Temelli, daha önce de "Burası vaad edilmiş topraklar, Musa tüm ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Türkler geldi bu toprakları da kuruttu.'' ifadelerini kullanmıştı.